Heliand

Heliand - J. van Vredendaal | Tiliboo-afrobeat.com

...Heliand is een religieus episch gedicht over het leven van Jezus Christus, geschreven in het Oudsaksisch, omstreeks het jaar 825 ... De Heliand voor het eerst vertaald | Nederlands Dagblad ... .De naam Heliand, die overigens pas in 1830 door geleerden aan het gedicht werd toegekend, is Oudsaksisch voor het Duitse en Nederlandse 'heiland' of 'redder'. Het is het enige omvangrijke gedicht dat in het Oudsaksisch is overgeleverd. The Heliand (/ ˈ h ɛ l i ən d /; Old English: [ˈheːljand]) is an epic poem in Old Saxon, written in the first half of the 9th century. The title means saviour in Old Saxon (cf. German and Dutch Heiland meaning "saviour"), and the poem is a Biblical paraphrase t ... Heliand - Wikipedia ... . The title means saviour in Old Saxon (cf. German and Dutch Heiland meaning "saviour"), and the poem is a Biblical paraphrase that recounts the life of Jesus in the alliterative verse style of a Germanic epic . Heliand (Paperback). "Heliand 1e druk i...

INFORMATIE

AUTEUR
J. van Vredendaal
DIMENSIE
3,7 MB
BESTANDSNAAM
Heliand.pdf

OMSCHRIJVING

"Heliand 1e druk is een boek van Jaap van Vredendaal uitgegeven bij Uitgeverij Boom. ISBN 9789085065807 Dit is de eerste Nederlandse vertaling van het beroemde Oudsaksische gedicht over het leven van Jezus. De Heliand (""Heiland""), een van de vroegste meesterwerken uit de Oudgermaanse literatuur, werd rond het jaar 830 geschreven, toen de kerstening van de Saksen nog in volle gang was. De Heliand getuigt van de inculturatie van het christendom in onze landen. De dichter, die zijn verhaal op de vier evangeli?n baseert, plaatst het leven van Jezus in een eigentijdse, Germaanse context. Hij schetst Christus als een adellijke heer die met zijn vazallen van burcht naar burcht trekt. Landschap en klimaat zijn West-Europees. Uit alles blijkt dat de dichter aansluiting zocht bij de belevingswereld van zijn toehoorders; een aanpak die paste bij de strategie van de eerste missionarissen in onze streken. In deze uitgave zijn ook de Oudsaksische fragmenten van het Bijbelboek Genesis opgenomen."

Wil je het boek lezen?Heliand in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. van Vredendaal. Lezen Heliand Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN