Anabasis

Anabasis - Saint-John Perse | Tiliboo-afrobeat.com

...s (/ ə ˈ n æ b ə s ɪ s /; Greek: Ἀνάβασις; an "expedition up from") is the most famous book of the Ancient Greek professional soldier and writer Xenophon ... Anabasis | work by Xenophon | Britannica ... . The seven books making up the Anabasis were composed circa 370 BC.Anabasis is rendered in translation as The March of the Ten Thousand and as The March Up Country.The narration of the journey is Xenophon's best known ... De Anabasis (Oudgrieks: Ἀνάβασις) is het verslag, bestaande uit zeven boeken, dat Xenophon schreef rond 370 v.Chr. over zijn tocht door Perzië in 401-399 v.Chr. Hij ging mee op een expeditie die door de Perzische koning Cyrus was ondernomen om zijn broer Artaxerxes van de tr ... Anabasis | Definition of Anabasis by Merriam-Webster ... .Chr. over zijn tocht door Perzië in 401-399 v.Chr. Hij ging mee op een expeditie die door de Perzische koning Cyrus was ondernomen om zijn broer Artaxerxes van de troon te stoten. Letterlijk betekent Anabasis "de tocht naar het binnenland", maar het wordt ook weleens "de ... Anabasis (Oudgrieks: ...

INFORMATIE

AUTEUR
Saint-John Perse
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Anabasis.pdf

OMSCHRIJVING

Lang voordat hij Anabasis schreef, liet Saint-John Perse zich ontvallen dat hij gefascineerd werd door poëzie 'als een anabasis onder leiding van zijn aanvoerders'. Daarmee bedoelde hij niet Xenofons Tocht van de tienduizend, maar een tot soortnaam geworden 'tocht naar binnen', die zowel psychologisch als geografisch begrepen moet worden. De drie gebieden waarop Anabasis zich tegelijkertijd afspeelt zijn: de migratie van een nomadenvolk door de woestijn, de tocht van een geest die alle verworven kennis achter zich laat, en het avontuur van een gedicht dat de gebaande wegen verlaat en de grenzen van het poëtische landschap verkent.

Wil je het boek lezen?Anabasis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Saint-John Perse. Lezen Anabasis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN