Sonnetten

Sonnetten - William Shakespeare | Tiliboo-afrobeat.com

...s van bekende sonnettenschrijvers. Het sonnet is één van de populairste dichtvormen in de Europese literatuur ... Sonnetten - Uitgeverij Van Oorschot ... . Hieronder vind je een aantal publicaties van bekende sonnettenschrijvers. Sommige bundels bestaan volledig uit sonnetten en in andere bundels staan er naast sonnetten ook gedichten in andere dichtvormen. Een reeks sonnetten over hetzelfde onderwerp heet een sonnettenreeks of sonnettencyclus. Ook het woord sonnettenkrans wordt gebruikt, maar dat kan tot verwarring leiden. Een sonnettenkrans is eigenl ... Gedichten.nl: gedicht: Sonnet ... . Ook het woord sonnettenkrans wordt gebruikt, maar dat kan tot verwarring leiden. Een sonnettenkrans is eigenlijk de naam voor een reeks van precies vijftien sonnetten met strenge vormeisen. Deze week verschijnt Grappen, wijn, volgehouden mensenhaat en poëzie, een bundel van 14 sonnetten die in de zomer van 2018 verschenen op Neerlandistiek. Ze werden geschreven als afsluiting van de reeks Geschiedenis van het Nederlands in 196 sonnetten door Lieke Marsman, Delphine Lecompte, Mieke v...

INFORMATIE

AUTEUR
William Shakespeare
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Sonnetten.pdf

OMSCHRIJVING

De vertaling van Shakespeares 152 Sonnetten van Peter Verstegen is onovertroffen. 126 sonnetten zijn gericht aan een beeldschone jongeman (‘Lord of my love’) en 26 aan een mysterieuze vrouw (‘Master-Mistress of my passion’). Hun expressieve kracht en klankrijkdom is in prachtig én verstaanbaar Nederlandse omgezet. Tweetalige uitgave, voorzien van helder en bondig bio- en bibliografisch commentaar.

Wil je het boek lezen?Sonnetten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur William Shakespeare. Lezen Sonnetten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN