Navolging

Navolging - Dietrich Bonhoeffer | Tiliboo-afrobeat.com

...g 1) Aperij 2) Handelen naar voorbeeld 3) Imitatie 4) Imitatio 5) Na-aperij 6) Nabootsing 7) Nadoenerij 8) Naklank 9) Namaak 10) Naäperij In navolging van 2 Many DJ's begon hij enkele jaren geleden ook zelf plaatjes te draaien ... Thomas á Kempis: Navolging van Christus in jonge taal ... ... . Ze begonnen aan hun hongerstaking in navolging van de succesvolle actie in de Begijnhofkerk. In navolging op komt in de praktijk ook weleens voor, maar dan meestal in de betekenis 'volgend op, verwijzend naar'. Woorden die (ongeveer) hetzelfde betekenen als 'navolging', met toelichting en mogelijkheden om verder te zoeken. Navolging (8) Navolging (Latijn) (1) Navolging op komische wijze (2) Navolging opwekkend (1) Navolging van de k ... navolging - Vertaling Nederlands-Engels ... . Woorden die (ongeveer) hetzelfde betekenen als 'navolging', met toelichting en mogelijkheden om verder te zoeken. Navolging (8) Navolging (Latijn) (1) Navolging op komische wijze (2) Navolging opwekkend (1) Navolging van de klassieke oudheid (1) Navolging van een kunststijl (1) Navolging van een zekere kunststijl (1) Navolging van klas...

INFORMATIE

AUTEUR
Dietrich Bonhoeffer
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Navolging.pdf

OMSCHRIJVING

Uitgaande van het evangelie betoogt Bonhoeffer dat de navolging van Christus de bevrijding van mensen betekent. Bevrijding van alle menselijke instellingen en geboden, van al wat drukt en belast, van al wat zorg en gewetensbezwaren veroorzaakt.Het gebod van Jezus is hard voor wie er zich tegen verzet maar zacht voor wie er zich gewillig aan overgeeft.Navolging heeft dan ook niets te maken met krachtprestaties van de ziel. Dat is er dikwijls van gemaakt in een christendom waarin de genade een leerstuk was geworden, het geloof een systeem en het menselijk gedrag een kwestie was van gebod op gebod en regel op regel. Jezus vraag niet het onmogelijke of onmenselijke: zijn gebod wil nooit leven vernietigen maar leven bewaren, sterken, genezen. Navolging is een vreugde.

Wil je het boek lezen?Navolging in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dietrich Bonhoeffer. Lezen Navolging Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN