Het Hooggerechtshof van Nederlands-Indië 1819-1848

Het Hooggerechtshof van Nederlands-Indië 1819-1848 - Kees Briët | Tiliboo-afrobeat.com

...ggerechtshof van Nederlands-Indië 1819-1848 Portret van een vergeten rechtscollege ... Hooggerechtshof van Nederlands-Indië ... . ... Oud-rechter Kees Briët onderzocht deze vragen met het doel een portret samen te stellen van het Hooggerechtshof van Nederlands-Indië, de opperste rechtbank in het Nederlandse koloniale rijk in de Indische archipel. Het Hooggerechtshof van Nederlands-Indië 1819-1848 (Paperback). In Nederland is het vanzelfsprekend dat de Hoge Raad der Nederlanden als onafhankelijk... Het Hooggerechtshof van Nederlands-Indië 1819 - 1848 Portret van een vergeten ... Boek: Het Hooggerechtshof van Nederlands-Indië 1819-1848 ... ... ... Het Hooggerechtshof van Nederlands-Indië 1819 - 1848 Portret van een vergeten rechtscollege The Supreme Court of the Netherlands Indies 1819 - 1848 Portrait of a forgotten court of law Proefschrift ter verkrijging van de graad van doctor aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op gezag van de rector magn...

INFORMATIE

AUTEUR
Kees Briët
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het Hooggerechtshof van Nederlands-Indië 1819-1848.pdf

OMSCHRIJVING

In Nederland is het vanzelfsprekend dat de Hoge Raad der Nederlanden als onafhankelijk opperste rechtscollege waakt over de rechtspraak. Bestond een dergelijk college ook in Nederlands-Indië? Het antwoord bleek: Ja! Maar aan welke regelingen was dat onderworpen? Was het onafhankelijk van het Indische bestuur? Hoe was de verhouding met het gouvernement? Welk recht paste het toe? Welke bevolkingsgroepen vielen onder zijn gezag? Wie waren de presidenten, wie de rechters? Waar zetelde dat college?Oud-rechter Kees Briët onderzocht deze vragen met het doel een portret samen te stellen van het Hooggerechtshof van Nederlands-Indië, de opperste rechtbank in het Nederlandse koloniale rijk in de Indische archipel. Hij deed dat voor de periode vanaf de oprichting in 1819 tot de invoering van gecodificeerde wetgeving in Nederlands-Indië in 1848, een periode die in de rechtsgeschiedenis van de kolonie onderbelicht was gebleven.In dit boek doet hij verslag van de resultaten van uitvoerig onderzoek in de besluiten van de Gouverneur-Generaal van Nederlands-Indië en de literatuur naar antwoorden op de genoemde vragen. Het boek is zowel van belang voor rechtshistorici en juristen met belangstelling voor koloniale rechtsgeschiedenis, als ook voor iedereen die zich interesseert in de geschiedenis van Indonesië onder Nederlandse overheersing in de eerste helft van de 19de eeuw.

Wil je het boek lezen?Het Hooggerechtshof van Nederlands-Indië 1819-1848 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kees Briët. Lezen Het Hooggerechtshof van Nederlands-Indië 1819-1848 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN