Handboek auteursrecht

Handboek auteursrecht - Dirk Voorhoof | Tiliboo-afrobeat.com

...ndboek is een kennismaking met de basisprincipes van het auteursrecht en gerelateerde rechten, en hun toepassing in verschillende media (journalistiek, film, theater, reclame en het internet) ... Voorwaarden voor contracten over auteursrechten | FOD Economie ... . De vermogensrechten en morele rechten worden uitgebreid toegelicht, net zoals het contractenrecht en uitzonderingen op het auteursrecht. Dit handboek is een kennismaking met de basisprincipes van het auteursrecht en gerelateerde rechten, en hun toepassing in verschillende media (journalistiek, film, theater, reclame en het internet). De vermogensrechten en morele rechten worden uitgebreid toegelicht, net zoals het contractenrecht en uitzonderingen op het auteursrecht. Dit handboek is een kennismaking met de basisprincip ... Auteursrecht | Wolters Kluwer ISBN 9789013152548 ... . De vermogensrechten en morele rechten worden uitgebreid toegelicht, net zoals het contractenrecht en uitzonderingen op het auteursrecht. Dit handboek is een kennismaking met de basisprincipes van het auteursrecht en gerelateerde rechten, en hun toepassing in verschillende media (journalistiek, film, theater, reclame en het internet). De vermogensrechten en ...

INFORMATIE

AUTEUR
Dirk Voorhoof
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Handboek auteursrecht.pdf

OMSCHRIJVING

Dit is het tweede deel van het Handboek Auteursrecht. Het eerste deel verscheen in oktober 2011. Dit handboek is in de eerste plaats bestemd voor studenten in de Communicatiewetenschappen en voor studenten in opleidingen Communicatiebeheer, Toegepaste Communicatie, Public Relations en Voorlichting, Journalistiek, Audiovisuele Kunsten, Media en Communicatie, Media- en Cultuurwetenschappen, Communicatiemanagement of Rechten. Als burgers, consumenten of als professionelen hebben we met auteursrecht te maken, onvermijdelijk. In sommige situaties zal men aanspraak kunnen maken op auteursrechten en naburige rechten als schrijver, scenarist, journalist, regisseur, kunstenaar, reclamemaker, fotograaf, componist, muzikant, acteur, producent, uitgever of omroeporganisatie. In andere situaties zal men een vergoeding moeten betalen en vaak zelfs vooraf toestemming moeten krijgen voor het gebruik van teksten, beelden of muziek. Via het auteursrecht kunnen vele professionele een soort 'uitgesteld loon' verwerven naar aanleiding van de exploitatie en het gebruik door derden van hun scheppingen, creaties, prestaties of producties. Dit handboek is een kennismaking met basisprincipes van het auteursrecht en de naburige rechten, met vooral aandacht voor toepassingen in de media, journalistiek, film, theater, reclame en internet.Het eerste deel bevatte inleidende noties en richtte de aandacht vooral op de vermogensrechten en morele rechten, het contractenrecht en een overzicht van de uitzonderingen op het auteursrecht.In dit tweede deel komen aan bod: de vergoedingsstelsels inzake privékopie, reprografie, digitale applicaties onderwijs en openbare uitlening, naast ook de naburige rechten, het collectief beheer, de rechtsbescherming, technische beschermingsmaatregelen en auteursrecht en internet. Het boek sluit af met een beknopte toelichting over enkele fiscale aspecten van het auteursrecht en een selectie van interessante bronnen voor de verdere of grondiger studie van het auteursrecht.

Wil je het boek lezen?Handboek auteursrecht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dirk Voorhoof. Lezen Handboek auteursrecht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN