De zelfstandige mens

De zelfstandige mens - Erich Fromm | Tiliboo-afrobeat.com

...fstandige mens (Paperback). Erich Fromm [1900-1980] geldt als een der belangrijkste denkers over mens en maatschappij van onze tijd ... De zelfstandige mens, Erich Fromm - Paperback ... ... . Met werken... Aldus biedt «De zelfstandige mens» bovenal een pleidooi voor een humanistische ethiek: de mens kent zelf de grenzen tussen «goed» en «kwaad», en hij kent die beter naarmate hij waarachtig vrij en zelfstandig weet te leven. «Baanbrekende analyse van de culturele neurosen in de huidige maatschappij. 'De zelfstandige mens, Bijdrage tot een humanistische ethiek' door Erich Fromm - Onze prijs: €19,90 - Vandaag voor 23:00 uur be ... De zelfstandige mens van Erich Fromm | Boek en recensies ... ... . 'De zelfstandige mens, Bijdrage tot een humanistische ethiek' door Erich Fromm - Onze prijs: €19,90 - Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis De zelfstandige mens. Erich Fromm [1900-1980] geldt als een der belangrijkste denkers over mens en maatschappij van onze tijd. Met werken zoals «Liefhebben - een kunst, een kunde» en «De angst v...

INFORMATIE

AUTEUR
Erich Fromm
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De zelfstandige mens.pdf

OMSCHRIJVING

Erich Fromm (1900-1980) geldt als een der belangrijkste denkers over mens en maatschappij van onze tijd. Met werken zoals 'De angst voor vrijheid' en 'Liefhebben; een kunst, een kunde' had hij een grote invloed op het moderne wereldbeeld. Tot zijn belangrijkste werken behoort eveneens 'De zelfstandige mens' een diepgravende beschouwing over de grondslagen van een humanistische ethiek. In een even fascinerend als stimulerend betoog biedt Fromm in dit boek een overzicht van de geschiedenis van het denken over goed en kwaad. Tevens brengt hij stap voor stap de normen en waarden in kaart die de mens kunnen aanzetten tot optimale zelfverwerkelijking. Hierbij opereert hij op het grensgebied van filosofie en psychologie, en weet op die wijze overtuigend naar voren te brengen dat de mens onherroepelijk ertoe is veroordeeld zelf de maat der dingen te zijn. Steeds weer is hij die verantwoordelijkheid ontvlucht, nu eens in religie of in autoritarisme dan weer in waarderelativisme en in narcisme. Fromm maakt duidelijk dat de mens wel degelijk de mogelijkheid bezit het goede te kennen en daarnaar te handelen. Aldus biedt 'De zelfstandige mens' niet alleen een analyse van maar ook een pleidooi voor een humanistische ethiek: de mens kent zelf de grenzen tussen goed en kwaad en hij kent die beter naarmate hij waarachtig vrij en zelfstandig weet te leven.

Wil je het boek lezen?De zelfstandige mens in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Erich Fromm. Lezen De zelfstandige mens Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN