Witte spin

Witte spin - Heinrich Harrer | Tiliboo-afrobeat.com

...m danken deze spinnen aan het eerste of soms tweede paar poten; deze zijn groter en langer en worden zijdelings uitgestoken net als veel krabben doen ... Witte schimmel op planten wordt veroorzaakt door aandoeningen ... . Krabspinnen hebben echter geen scharen en kunnen zowel zijdelings als voorwaarts lopen. Ze hebben vaak een gedrongen gestalte, maar er zijn ook langwerpige varianten. Normaal is de krabspin wit, ze kan echter gele kleurstof in de buitenste cellenlagen van het lichaamhaar pompen. Dat is handig als ze op jacht gaat op een gele bloem zoals hier op een gele Buddleia (vlinderstruik) De vrouwelijke kameleon onder de spinnen is on ... Witte spin - Sempervivum - Rotsplantenshop.nl ... . Dat is handig als ze op jacht gaat op een gele bloem zoals hier op een gele Buddleia (vlinderstruik) De vrouwelijke kameleon onder de spinnen is ongeveer 1 cm groot, de mannetjes worden slechts half zo groot. Een spin die wel eens de 'tijger van onze huizen' wordt genoemd, is de stalmuursluiper. Die naam heeft ze verdiend door haar prooi te bespringen als een tijger en vervolgens heel vraatzuchtig te werk te gaan...

INFORMATIE

AUTEUR
Heinrich Harrer
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Witte spin.pdf

OMSCHRIJVING

Dreigend domineert de Eiger-noordwand de dalen van de Berner Alpen, een haast verticale driehoek van rots en ijs. Steenslag, lawines, watervallen en moordende weersomstandigheden maken hem tot de gevaarlijkste wand van de Alpen en daarmee tot een niet aflatende uitdaging aan de moed, de bekwaamheid en het uithoudingsvermogen van de beste klimmers van Europa. Velen hebben hun poging niet overleefd, en toch gaan bijna jaarlijks nieuwe touwgroepen deze zwaarste beproeving in de Alpen aan. Heinrich Harrer, die tezamen met Andreas Heckmair, Ludwig Vörg en Fritz Kasparek in 1938 voor het eerst de top via de noordwand bereikte, beschrijft in dit boek de geschiedenis van de Eiger-noordwand, vanaf de eerste beklimming van deze 3970 meter hoge berg via de ramp van 1957 tot de moderne beklimmingen in ongehoord snelle tijden. Het is de geschiedenis van een meedogenloze strijd tussen de mens en de oppermachtige natuur, de strijd van taaiheid, van kundigheid en van zelfoverwinning, de strijd tegen onberekenbare gevaren. Harrer heeft de wand leren kennen en respecteren. Vele van de Eigerbeklimmers waren zijn vrienden. Zo kan bij als geen ander verhalen over de dood van Sedlmayer en Mehringer, over de tragedie van de berggids Toni Kurz, die enkele meters van zijn redders verwijderd stierf, en vóór alles over de triomf van 1938. Met ingehouden adem volgt de lezer de dappere mannen op de wand, vanaf de voet van de berg via spleten en schoorstenen tot aan de 'Witte Spin', het verzamelbekken van lawines, vierhonderd meter onder de top. Hij leest over bitterkoude bivaks op smalle rotsbanden en over de vreugde van diegenen die de top bereiken. Maar dit boek gaat niet alleen over de geschiedenis van de Eiger-noordwand. Het is eveneens een geschiedenis van de mentale groei' -die alpinisten uit de hele wereld deze eeuw doormaakten, In deze mannen vindt het bergbeklimmen zijn rechtvaardiging als een eenzame strijd 'tegen de eigen zwakheid, onvolkomenheid en pijn'.Recensie(s)Dit boek is de bewerkte vertaling van een in 1958 voor het eerst verschenen uitgave. Enkele passages die niet direct betrekking hadden op het onderwerp zijn in de Nederlandse versie weggelaten. In dit boek wordt de geschiedenis van de beklimmingen van de beroemde Zwitserse Eiger-noordwand verteld, van de eerste pogingen tot de hedendaagse beklimmingen in record-tijd. De auteur is een van de 4 mensen die er in 1938, na talloze vergeefse pogingen van anderen, voor het eerst in slaagden de wand te beklimmen en weer veilig af te dalen. Het is een spannend geschreven prettig leesbaar boek, geillustreerd met een aantal zwart-witte en kleurenfoto's van de hedendaagse en de eerste beklimmingen. Een foto met alle geklommen routes en een uitklapfoto met de belangrijkste passages in de wand, die in het boek genoemd worden, completeren het geheel. Bovendien staan achterin de hoogtepunten uit de geschiedenis van de wand nog eens op een rij.(NBD|Biblion recensie, Noes Lautier.)

Wil je het boek lezen?Witte spin in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Heinrich Harrer. Lezen Witte spin Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN