Precies mijn type

Precies mijn type - Simon Garfield | Tiliboo-afrobeat.com

... mijn type In ons leven wemelt het van de lettertypen: op straatnaamborden, gebouwen, filmposters, boeken, verpakkingen, etc ... Precies mijn type by Uitgeverij Podium - Issuu ... . Hoe zijn deze letters ontstaan en waarom zijn er zoveel van? Wie is verantwoordelijk voor de bezadigde, praktische Times New Roman, de afstandelijke, anonieme Arial of het irritant frivole Comic Sans? Precies mijn type is internationaal een succes. In Groot-Brittannië werden meer dan 100.000 exemplaren verkocht en in de VS werd dit boek gekozen als Amazon Book of the Month. 'Een bijzonder origineel boek van e ... Precies mijn type - paperback - Simon Garfield, Ankie ... ... .000 exemplaren verkocht en in de VS werd dit boek gekozen als Amazon Book of the Month. 'Een bijzonder origineel boek van een auteur die bezeten is van zijn onderwerp. Precies mijn type (Paperback). In ons leven wemelt het van de lettertypen: op straatnaamborden,gebouwen, filmposters, boeken, verpakkingen, etc. Hoezijn... Precies mijn type. PROOST...

INFORMATIE

AUTEUR
Simon Garfield
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Precies mijn type.pdf

OMSCHRIJVING

In ons leven wemelt het van de lettertypen: op straatnaamborden,gebouwen, filmposters, boeken, verpakkingen, etc. Hoezijn deze letters ontstaan en waarom zijn er zoveel van? Wieis verantwoordelijk voor de bezadigde, praktische Times NewRoman, de afstandelijke, anonieme Arial of het irritant frivoleComic Sans?De drukletter is inmiddels 560 jaar oud, maar de lettertypenwerden ons pas algemeen bekend dankzij de tekstverwerkingsprogramma’sop onze computers. Simon Garfield belicht de rijkegeschiedenis en de subtiele gevoelswaarde van verschillende lettertypen,vanaf Gutenberg tot de meest gewaagde digitale fonts.Hij ontrafelt een reeks moderne raadsels: hoe komt het dat deHelvetica de wereld heeft veroverd en waarom wordt op vrijwelalle slechte filmposters de Trajan gebruikt? Hij doet uit de doekenwaarom de ‘t’ in het logo van The Beatles doorloopt tot onder debasislijn en hoe het Gotham-font Barack Obama het Witte Huisin heeft geholpen. Wie dit boek heeft gelezen zal nooit meer opdezelfde manier naar de wereld om zich heen kijken.

Wil je het boek lezen?Precies mijn type in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Simon Garfield. Lezen Precies mijn type Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN