De hechte draad tussen ouder en kind

De hechte draad tussen ouder en kind - Gerrit Vignero | Tiliboo-afrobeat.com

... hand van de metafoor van de draad wordt beschreven hoe een kind zich emotioneel en sociaal ontwikkelt ... Gerrit Vignero: De hechte draad tussen ouder en kind ... . Daarbij doorloopt de ouder met het kind een aantal stappen. Elke stap is een ontwikkelingsthema, vertaald als een type draad. Als kinderverzorger, kleuterleidster, leerkracht of naschoolse begeleider is het belangrijk stil te staan bij deze draad […] Het gaat om de band tussen ouders en kinderen die groeit en verandert doorheen het leven en hoe je bij opvoedingsproblemen kan terugvallen op de juiste verbinding, de juiste draad. In het grootbrengen en in het groot worden neemt de ouder het kind zodanig bij de hand dat het meer ... Samenvatting De hechte draad tussen ouder en kind - Stuvia ... . In het grootbrengen en in het groot worden neemt de ouder het kind zodanig bij de hand dat het meer en meer leert om verder te kunnen zonder de altijd aanwezige leidende en beschermende hand. De hechte draad tussen ouder en kind (Paperback). Dit boek neemt je mee in de wondere wereld van hoe een kind ontwik...

INFORMATIE

AUTEUR
Gerrit Vignero
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De hechte draad tussen ouder en kind.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek neemt je mee in de wondere wereld van hoe een kind ontwikkelt tot volwassene. Aan de hand van de metafoor van de draad wordt beschreven hoe een kind emotioneel en sociaal ontwikkelt. Daarbij doorloopt de ouder met het kind een aantal stappen. Elke stap is een ontwikkelingsthema, vertaald als een type draad. Als kinderverzorger, kleuterleidster, leerkracht of naschoolse begeleider is het belangrijk stil te staan bij deze draad die je van de ouder overneemt.Soms loopt de ontwikkeling van een kind niet gewoon en zijn er ernstig achterliggende problemen. Er zijn erg pittige kinderen om op te voeden. Dan helpt het boek om te zoeken naar het kwetsbaar plekje in de draad waar het kind steeds op terugvalt en waar ouders en alle betrokkenen met het kind kunnen op vastlopen. De draad wil handvatten geven om deze kinderen beter te begrijpen en andere manieren van omgaan te vinden.Dit boek richt zich naar: ouders, grootouders, kinderverzorgsters, medewerkers van kind en gezin, artsen, kleuterleidsters, leerkrachten, naschoolse begeleiders, leiders in de jeugdbeweging, docenten, opvoeders en begeleiders, studenten in orthopedagogie en andere sociale richtingen.Gerrit Vignero werkt sinds 1986 als orthopedagoog in het MPC terbank. Hij ontwikkelt en geeft vorming over het model 'de draad'.

Wil je het boek lezen?De hechte draad tussen ouder en kind in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerrit Vignero. Lezen De hechte draad tussen ouder en kind Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN