Onder de nazihiel

Onder de nazihiel - Gerrit Zijlstra | Tiliboo-afrobeat.com

...er de nazihiel wordt op indringende wijze duidelijk gemaakt welke invloed de Tweede Wereldoorlog had op het leven van een tiener, die, hoewel nog jong, de gebeurtenissen intensief beleefde, mede door de uitbreiding van het gezin met twee Joodse meisjes in 1942 ... Maatschappelijk werk als ambacht PDF Download ... . Maar Onder de nazihiel gaat niet alleen over het voortdurende gevoel van dreiging, of over de bombardementen waaraan Enschede gedurende de oorlog werd blootgesteld. Ook alledaagse zaken passeren de revue, zoals de lessen op school, de kinderen in de klas â maar altijd tegen de achtergrond van de oorlog. Onder de nazihiel. Gerrit Zijlstra was pas dertien toen hij in de vroege ochtend van 10 mei 1940 werd gewekt door een ... bol.com | Almelo in de tweede wereldoorlog, M. Jansen ... ... . Ook alledaagse zaken passeren de revue, zoals de lessen op school, de kinderen in de klas â maar altijd tegen de achtergrond van de oorlog. Onder de nazihiel. Gerrit Zijlstra was pas dertien toen hij in de vroege ochtend van 10 mei 1940 werd gewekt door een ongewoon geluid: een lange stoet Duitse bomme...

INFORMATIE

AUTEUR
Gerrit Zijlstra
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Onder de nazihiel.pdf

OMSCHRIJVING

Een indringend verslag van het leven van een tiener tijdens de Duitse bezetting van Enschede in de Tweede Wereldoorlog. Het toont dat het begrip â oorlogâ al geruime tijd leefde bij de Nederlandse jongeren voordat de bezetting op 10 mei 1940 een feit werd.Gerrit Zijlstra was pas dertien toen hij in de vroege ochtend van 10 mei 1940 werd gewekt door een ongewoon geluid: een lange stoet Duitse bommenwerpers en transportvliegtuigen passeerde zijn woonplaats Enschede, op weg naar het westen. In Onder de nazihiel wordt op indringende wijze duidelijk gemaakt welke invloed de Tweede Wereldoorlog had op het leven van een tiener, die, hoewel nog jong, de gebeurtenissen intensief beleefde, mede door de uitbreiding van het gezin met twee Joodse meisjes in 1942. Hij was zich er terdege van bewust wat de consequenties zouden zijn als de naziâ s de meisjes zouden ontdekken. Maar Onder de nazihiel gaat niet alleen over het voortdurende gevoel van dreiging, of over de bombardementen waaraan Enschede gedurende de oorlog werd blootgesteld. Ook alledaagse zaken passeren de revue, zoals de lessen op school, de kinderen in de klas â maar altijd tegen de achtergrond van de oorlog. Talloze aangrijpende herinneringen, aangevuld met belangrijk archiefmateriaal, bieden een caleidoscopisch beeld van Enschede in oorlogstijd. Bovendien laat Gerrit Zijlstra zien hoe de indrukken die hij zo jong opdeed van blijvende invloed zijn geweest op zijn verdere leven.

Wil je het boek lezen?Onder de nazihiel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerrit Zijlstra. Lezen Onder de nazihiel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN