Geld in Amsterdam

Geld in Amsterdam - Pit Dehing | Tiliboo-afrobeat.com

...in Amsterdam" geeft een inkijk in het functioneren van de Amsterdamse Wisselbank, wellicht de eerste "systeembank" van de wereld ... Amsterdam helpt huurders met financiële problemen | Geld ... ... . Pit Dehing slaagt erin het instrumentarium van de bank en het door het Amsterdamse stadsbestuur gevoerde beleid in kaart te brengen. OP de planning is niet zichtbaar hoeveel automaten er in een (winkel)gebied aanwezig zijn. Kijk voor de meest actuele situatie en de precieze adressen waar u geld kunt opnemen en storten op de locatiewijzer. Geld in Amsterdam is het proefschrift dat Pit Dehing op 19 oktober 2012 aan de Universiteit van Amsterdam verdedigde. In het b ... Geld wisselen en wisselkantoor in Amsterdam | GWK Travelex ... . Geld in Amsterdam is het proefschrift dat Pit Dehing op 19 oktober 2012 aan de Universiteit van Amsterdam verdedigde. In het boek bestudeert Dehing de in 1609 opgerichte Amsterdamse Wisselbank: een instelling die volgens verschillende in de inleiding...

INFORMATIE

AUTEUR
Pit Dehing
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Geld in Amsterdam.pdf

OMSCHRIJVING

De Amsterdamse Wisselbank gold in de zeventiende en achttiende eeuw als sieraad, melkkoe en mysterie van de stad. Het zou de machtigste financiële instelling in Europa zijn geweest. Ook de moderne historiografie ziet de bank als een van de succesfactoren voor de economische ontwikkeling van Amsterdam. In zijn studie over de monetaire politiek van het stadsbestuur in Amsterdam, de bedrijfsvoering van de Wisselbank en het effect van beide op de Europese valutamarkten laat Pit Dehing zien welke rol de Wisselbank nu precies speelde. De opzet van de bank was ijzersterk en haar geldpolitiek erg geraffineerd met als resultaat een gesmeerd lopend betalingsverkeer, kapitaalmobiliteit én stabiele wisselkoersen. De monetaire politiek bracht monetaire stabiliteit, leverde aanzienlijke winsten op en plaatste Amsterdam bovenin de top van de vroegmoderne financiële centra. Dat laatste blijkt uit een voor dit onderzoek nieuw ontwikkelde monetair-financiële centraliteitsindex.

Wil je het boek lezen?Geld in Amsterdam in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Pit Dehing. Lezen Geld in Amsterdam Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN