FLIEGERHORST SCHIPHOL

FLIEGERHORST SCHIPHOL - Ab A. Jansen | Tiliboo-afrobeat.com

...orst is de Duitse naam voor een grote luchtmachtbasis ... Fliegerhorst Schiphol; III - bibliotheek.nl ... . De aanduiding ontstond kort voor de Tweede Wereldoorlog. ... Schiphol (noordelijke Nederlanden) en Gilze-Rijen (zuidelijke). Lagere klassen vliegvelden waren respectievelijk de Einsatzhäfen, Feldflugplätze en Landeplätze. Tot nu toewas de rol die Schiphol in de jaren 1940-1945 heeft gespeeld in nevelen gehuld. Verschillende auteurs hebben al eens aandacht besteed aan de Amerikaanse aanvallen op de gevreesde Fliegerhorst in het najaar van 1943, maar niemand waagde zich aan de klus het verder toch wel heel vage plaatje ook voor de overige oorlogsjaren te completeren. Fliegerhorst Schiphol. maart 1, 2019 augustus 22, 2 ... BOEK | AB.A.Jansen Fliegerhorst Schiphol| oorlogsboeken.nl ... ... . Fliegerhorst Schiphol. maart 1, 2019 augustus 22, 2019 admin. Schiphol was al sinds 1916 in gebruik als militair vliegveld en sinds 1920 tevens voor civiele luchtvaart. He...

INFORMATIE

AUTEUR
Ab A. Jansen
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
FLIEGERHORST SCHIPHOL.pdf

OMSCHRIJVING

Tot nu toewas de rol die Schiphol in de jaren 1940-1945 heeft gespeeld in nevelen gehuld. Verschillende auteurs hebben al eens aandacht besteed aan de Amerikaanse aanvallen op de gevreesde Fliegerhorst in het najaar van 1943, maar niemand waagde zich aan de klus het verder toch wel heel vage plaatje ook voor de overige oorlogsjaren te completeren. Ab A. Jansen (1929), kenner bij uitstek van de luchtoorlog bovn Nederland 1939-1945 heeft zich vanaf 1982 aan deze opgave gezet. Zijn onderzoek zou meer dan 12 jaar duren. In het eerste deel van zijn trilogie wordt de Luftwaffeaanval op Schiphol op 10 mei 1940 beschreven, met een terugblik op de ontstaansgeschiedenis van de luchthaven.

Wil je het boek lezen?FLIEGERHORST SCHIPHOL in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ab A. Jansen. Lezen FLIEGERHORST SCHIPHOL Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN