De kunst van het kijken - Italiaanse Renaissanceschilderkunst

De kunst van het kijken - Italiaanse Renaissanceschilderkunst - Stefano Zuffi | Tiliboo-afrobeat.com

...st van het kijken - Italiaanse Renaissanceschilderkunst 1e druk is een boek van Stefano Zuffi uitgegeven bij Uitgeverij Ludion ... Italiaanse renaissanceschilderkunst (Book, 2010) [WorldCat ... ... . ISBN 9789055447350 Een mooi vormgegeven boek, dat nieuwe inzichten biedt in de kunst en cultuur van een tijdsgewricht in Italië - nu 500 jaar geleden. De kunst van het kijken Italiaanse Renaissanceschilderkunst | ISBN 9789055447350 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De kunst van het kijken - Italiaanse Renaissanceschilderkunst (Hardcover). De kunst van h ... Italiaanse Renaissanceschilderkunst ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De kunst van het kijken - Italiaanse Renaissanceschilderkunst (Hardcover). De kunst van het kijken - Italiaanse Renaissanceschilderkunst 1e druk is een... De kunst van het kijken Italiaanse renaissanceschilderkunst: Amazon.es: Stefano Zuffi: Libros en idiomas extranjeros Auteur: Sa...

INFORMATIE

AUTEUR
Stefano Zuffi
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De kunst van het kijken - Italiaanse Renaissanceschilderkunst.pdf

OMSCHRIJVING

De kunst van het kijken - Italiaanse Renaissanceschilderkunst 1e druk is een boek van Stefano Zuffi uitgegeven bij Uitgeverij Ludion. ISBN 9789055447350 Een mooi vormgegeven boek, dat nieuwe inzichten biedt in de kunst en cultuur van een tijdsgewricht in Italië - nu 500 jaar geleden.Algemeen beschouwd als een van de meest bloeiende stromingen uit de kunstgeschiedenis, spreekt de Italiaanse renaissance nog altijd moderne lezers aan. De buitengewone kunstwerken die de 15e en 16e eeuw in Italië heeft opgeleverd, houden niet op met ons te begeesteren en lokken ons nog steeds naar Venetië, Mantua, Ferrara, Toscane en Rome.Dit boek probeert een zo compleet mogelijk beeld te schetsen van deze periode. In een begrijpelijke taal, een thematische structuur en in chronologische volgorde maakt u kennis met grote meesterwerken van o.m. Masaccio, Piero della Francesca, Mantegna, Botticelli, Leonardo da Vinci, Rafael, Michelangelo en Titiaan, maar ook met minder gekende sleutelwerken, en met Caravaggio, de aankondiging van de barok.Rijkelijk geïllustreerd? Dat spreekt voor zich. Reproducties van Italiaanse palazzi, portretten van aristocratische families, mythologische allegorieën, grootse frescocycli, Bijbelse taferelen en prachtige altaarstukken: het komt allemaal aan bod. De renaissance betekende een revolutie voor onder meer de schilderkunst, en de concrete voorbeelden daarvan, op inhoudelijk en vormelijk vlak, liggen in dit boek voor het rapen. Met behulp van details en uitvergrotingen wordt alles nóg duidelijker.Het resultaat is een mooi vormgegeven boek, dat nieuwe inzichten biedt in de kunst en cultuur van een tijdsgewricht in Italië ¿ nu 500 jaar geleden, maar nog altijd springlevend.De auteur, Stefano Zuffi (°1961), heeft al een stevig palmares. Hij is kunsthistoricus en hij heeft vele publicaties op zijn naam, over vele onderwerpen en kunstenaars ¿ Dürer, Michelangelo, Rembrandt, Vermeer, Titiaan, Caravaggio, en vele anderen. Hij schreef standaardwerken over Italiaanse kunst, geschiedenis, kunstgeschiedenis en kunststeden. Voor Ludion heeft hij al delen van de Kunstencyclopedie voor zijn rekening genomen.

Wil je het boek lezen?De kunst van het kijken - Italiaanse Renaissanceschilderkunst in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stefano Zuffi. Lezen De kunst van het kijken - Italiaanse Renaissanceschilderkunst Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN