Van Den Vos Reynaerde

Van Den Vos Reynaerde - Anoniem | Tiliboo-afrobeat.com

...n vos Reynaerde, tegenwoordig ook wel Reinaart de vos, Reinaert de vos of Over de vos Reinaert genoemd, is een episch dierdicht dat geldt als een hoogtepunt in de Middelnederlandse literatuur, hoewel het gebaseerd is op het Latijnse dierenepos Ysengrimus ... bol.com | Van den Vos Reynaerde (ebook), F. Buitenrust ... ... .Het telt in totaal 3469 versregels en is geschreven in het Middelnederlands.Waarschijnlijk werd het geschreven tussen 1257 en 1271. Van den vos Reynaerde Auteur Onbekend Niveau Niveau 3 (15-18 jaar) Genre Middeleeuws verhaal ... Van den vos Reinaerde (English title: Of Reynaert the Fox) is the Middle Dutch version of the story of Reynard, as written by Willem die Madoc maecte.The poem dates from around 1250. It is considered a major work of Middle Dutch literature and has be ... Boekverslag Nederlands Over de vos Reinaert door Onbekend ... ... ... Van den vos Reinaerde (English title: Of Reynaert the Fox) is the Middle Dutch version of the story of Reynard, as written by Willem die Madoc maecte.The poem dates from around 1250. It is considered a major work of Middle Dutch literature and has been called "the pinnacle of Gothic literature in the Netherlands." Van den vos Reynaerde is geschreven...

INFORMATIE

AUTEUR
Anoniem
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Van Den Vos Reynaerde.pdf

OMSCHRIJVING

Dit luisterboek en boekje bevat een beroemd verhaal. Het is halverwege de dertiende eeuw in Oost-Vlaanderen gemaakt door een zekere Willem. Heldenverhalen waren toen 'in'. Ze waren overigens niet bedoeld om gelezen te worden. De verhalen werden uit het hoofd geleerd en dan voorgedragen. Dat verklaart oook waarom ze heel ritmisch zijn en op rijm staan. Ritme en rijm maken dit soort teksten makkelijker te memoriseren en brengen de nodige vaart in de voordracht. heldenverhalen waren middeleeuws topentertainment. De geschiedenis is alle heldenverhalen van Willem vergeten behalve één: Van den vos Reynaerde. Reynaert is een held van een speciaal kaliber. Hij is sluw, egoïstisch, leugenachtig, pervers, gewelddadig en sarcastisch. Hij zet alles en iedereeen voor schut. Hij is de perfecte antiheld. Willem heeft die averechtse vos niet uitgevonden. Reynaerts roots gaan terug tot de klassieke oudheid. In het Franse taalgebied werden zijn twijfelachtige heldendaden met een clin d'oeil verteld. Maar de Vlaamse Willem tilt de Reynaert naar een hoger niveau. Zijn versie is beter dan alle vorige. Zijn taal is helder, ritmisch en muzikaal, zijn verzen zijn vlot en dartel. De apotheose van zijn verhaal is buitengewoon origineel. Willem was een geletterd man. Hij richtte zich niet tot een publiek van dorpelingen, maar tot mensen die dachten dat ze beter waren dan de rest. Tot ze de vos Reynaert tegen kwamen... De tijd is een goede criticus. Als dit verhaal zeven eeuwen oveleefd heeft, dan moet het wel erg goed zijn. Dat is het ook. Het moet een plezier zijn geweest dit perverse verhaal te horen voordragen door een van die middeleeuwse beroepsvertellers. Hopelijk hoort u dat plezier doorklinken, want leesplezier, dat is wat deze hertaling beoogt. Walter Verniers.

Wil je het boek lezen?Van Den Vos Reynaerde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anoniem. Lezen Van Den Vos Reynaerde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN