Hollandse stilte na indische stormen

Hollandse stilte na indische stormen - Adriaan Saeys | Tiliboo-afrobeat.com

...dse stilte na indische stormen (Paperback) ... Buikspek recepten - 258 buikspek gerechten | Smulweb.nl ... . De Tweede Wereldoorlog in Azië was stormachtig; met name het strenge Jappenkampleven, gezien door de... "Hollandse Stilte na Indische Stormen" door Adriaan Sayes De schrijver is de zoon van mijn wiskunde leraar. Ik kreeg de titel van het boek via de broer van de schrijver, met wie ik op facebook in gesprek raakte. Het zou over Indië gaan en later hoe of het, éénmaal terug in Holland, verder ging. Hollandse stilte na indische stormen (eB ... Boekscout.nl - Webwinkel ... . Hollandse stilte na indische stormen (eBook) Hollandse stilte na indische stormen is een geweldig boek. We raden u aan het boek van Hollandse stilte na indische stormen PDF te downloaden op onze website pianofortefestival.nl Er zijn ook andere boeken van de auteur Hollandse stilte na indische stormen Hollandse...

INFORMATIE

AUTEUR
Adriaan Saeys
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Hollandse stilte na indische stormen.pdf

OMSCHRIJVING

De Tweede Wereldoorlog in Azië was stormachtig; met name het strenge Jappenkampleven, gezien door de ogen van nog jonge kinderen. De hoofdpersoon, leraar wiskunde op de Planterschool in Brastagi, moet van het gouvernement in dienst treden als Landstormsoldaat en ervaart al snel de Japanse gesel in vele kampen, ook langs de Birma spoorweg. Hij overleeft deze drieënhalf jaar lange slavernij. Met zijn vrouw en kinderen gaat hij al snel naar Holland om de vijandelijkheden in Indonesië te ontvluchten. Zij belanden in een Holland waar voor Indiëgangers alleen onbegrip is; het is er doodstil. Hij werkt overmatig veel en heeft eigenlijk geen tijd voor andere zaken. Zijn kinderen krijgen een losse opvoeding en komen alle drie zonder zijn bemoeienis toch wel op hun pootjes terecht. Ten leste ontwikkelt hij een PTSS syndroom. Lukt het hem om hier overheen te komen?

Wil je het boek lezen?Hollandse stilte na indische stormen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Adriaan Saeys. Lezen Hollandse stilte na indische stormen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN