Contrapunt

Contrapunt - Anna Enquist | Tiliboo-afrobeat.com

...ontrapunt wordt in de muziektheorie het verband tussen twee of meer (onafhankelijke) stemmen verstaan ... Die Kunst der Fuge - Wikipedia ... . De term komt uit het Latijn, van punctus contra punctum, noot tegen noot.. Contrapunt is de eerste grote schrijfwijze van de westerse muziek en verschilt met de latere harmonie in het beschouwen van de muziek: . Harmonie bekijkt de muziek vanuit de verticale samenklank in akkoorden of ... contrapunt contrapunt zelfst.naamw. muziek hiermee wordt in de muziektheorie de leer der meerstemmigheid verstaan Bron: WikiWoord ... Contrapunt - de betekenis volgens XYZ van de klassieke muziek ... .naamw. muziek hiermee wordt in de muziektheorie de leer der meerstemmigheid verstaan Bron: WikiWoordenboek. SpellingCorrect gespeld: 'contrapunt ' komt voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie en in de spellingwoordenlijst van OpenTaal. 7 definities op E... Geschreven bij Contrapunt. In haar boek Contrapunt beschrijft Anna Enquist hoe een eenzame vrouw terugkijkt op haar leven,waarbij ze het instuderen van Bach's Goldbergvariaties op de aria van BWV 988 als leid...

INFORMATIE

AUTEUR
Anna Enquist
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Contrapunt.pdf

OMSCHRIJVING

Hangend over een grote tafel en bevangen door een grimmige eenzaamheid bestudeert een vrouw met ¿een uitgebreid verleden¿ de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach. Ze doet dat met de rug naar de toekomst, de blik gericht op wat geweest is. Soms staat ze op om plaats te nemen aan de vleugel en een variatie te gaan spelen. Maar de pianostudie lijkt voor de vrouw allereerst een verdovend middel.Langzaam maar zeker, variatie voor variatie, ontvouwt zich het landschap van haar verleden zoals zij dat voor zich ziet. Dat levert een allerminst chronologisch beeld op. Op de voorgrond treedt echter voortdurend een gezin: een vrouw (die zijzelf is), een man, een dochter en een zoon ¿ in verschillende levensstadia. Momenten van geluk en pijn, van vrolijkheid en razernij, van onbekommerdheid en zorg wisselen elkaar in snel tempo af. Zo is het leven. Maar onder al dat onvermijdelijke existeren resoneert van meet af aan iets; aanvankelijk ternauwernood waarneembaar maar gaandeweg dringt een verontrustende ondertoon zich in toenemende mate aan ons op. Een onstuitbare melodie als een aanzwellend noodlot dat alles overstemt en essentieel is.Afgewisseld met een vertolking door pianist Ivo Janssen van Bachs complete Goldbergvariaties.Anna Enquist bewerkte Contrapunt tot een luisterboek, het boek zal gelijktijdig bij De Arbeiderspers verschijnen.

Wil je het boek lezen?Contrapunt in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anna Enquist. Lezen Contrapunt Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN