Beleidseconomie

Beleidseconomie - Jan Bouwens | Tiliboo-afrobeat.com

...ter in de beleidseconomie bestaat voor ongeveer de helft uit verplichte opleidingsonderdelen zoals publieke financiën, micro- en macro-economie ... Samenvatting Beleidseconomie - 29041008 - StudeerSnel ... . Je kiest daarnaast voor een basistraject of een doorstroomtraject. Beleidseconomie 1e druk is een boek van Barbara Baarsma uitgegeven bij Pallas Publications. ISBN 9789085550334 De aanleg van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam was een foute beslissing. De beslissing over de aanbesteding van thuiszorg had volgens de Tweede Kamer niet de gewenste resultaten. Beleidseconomie 1e druk is een boek van Jan Bouwens uitgegeven bij Vakmedianet Management. ISBN 9789013093100 In dit boek laat de Tilburgse ec ... Beleidseconomie door Barbara Baarsma, Carl Koopmans, Jules ... ... . Beleidseconomie 1e druk is een boek van Jan Bouwens uitgegeven bij Vakmedianet Management. ISBN 9789013093100 In dit boek laat de Tilburgse econoom Jan Bouwens zien dat veel Beleidskeuzes die we maken aanscherping behoeven. Beleidseconomie. Vak. 2019-2020. Omschrijving. Bij d...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Bouwens
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Beleidseconomie.pdf

OMSCHRIJVING

Beleidseconomie 1e druk is een boek van Jan Bouwens uitgegeven bij Vakmedianet Management. ISBN 9789013093100 In dit boek laat de Tilburgse econoom Jan Bouwens zien dat veel Beleidskeuzes die we maken aanscherping behoeven. Zijn beleidsaanbevelingen baseert hij op bestaand economisch onderzoek. De adviezen in dit boek strekken zich uit over regeringsbeleid, toezicht op bedrijven en bedrijfsbeleid. Bouwens laat zijn licht schijnen over de economische en de financiële crisis, scholing, discriminatie, bedrijfsmanagement, emancipatie en beloning.Hij laat zien dat we vaak oplossingen kiezen waarvan we weinig heil kunnen verwachten.Door effecten van bestaand beleid te koppelen aan baanbrekend economisch onderzoek laat Bouwens zien dat we fouten maken die we kunnen voorkomen als we bereid zijn ons beleid te baseren op uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek. Dit vergt moed van onze beleidsmakers. Wie durft er immers van af te zien exorbitante beloningen aan banden te leggen? Of, wie durft het bestaande emancipatiebeleid aan de kant te zetten? Wie durft leugenaars bij voorbaat de mond te snoeren? En, durven we dominante mensen buiten de discussie te houden bij het maken van beleid? Provocerend? Wellicht, maar bedenk dan dat veel beleid het resultaat is van compromissen en dat een rotsvast resultaat van onderzoek laat zien dat we bestaand beleid heel slecht kunnen vervangen. We kiezen er liever voor bestaand beleid met nieuw beleid aan te vullen.

Wil je het boek lezen?Beleidseconomie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Bouwens. Lezen Beleidseconomie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN