Luitenant-Kolonel De Maumort

Luitenant-Kolonel De Maumort - Roger Martin Du Gard | Tiliboo-afrobeat.com

...en bij Luitenant-kolonel de Maumort. Prachtig boek, meeslepend voor wie rustig de tijd neemt om het te lezen ... Luitenant-kolonel de Maumort - Van Stockum ... . Het is de fictieve biografie van een oude militair, die terugkijkt op zijn leven en daarbij geen enkel gevoelig thema uit de weg gaat. Dat Luitenant-kolonel de Maumort in onze taal kon worden uitgegeven is vooral te danken aan de Leidse hoogleraar en essayist Sem Dresden (1914-2002). Een deel van het geld van de P. C. Hooftprijs, die hem in 2002 werd toegekend, stelde hij ter beschikking om de vertaling te financieren. ... Luitenant-kolonel de Maumort - Roger Martin du Gard, Roger ... ... . C. Hooftprijs, die hem in 2002 werd toegekend, stelde hij ter beschikking om de vertaling te financieren. Luitenant-Kolonel de Maumort. In 1940, terwijl zijn geliefde kasteel bezet wordt door de nazi’s, begint de zeventigjarige Bertrand de Maumort, aristocraat, soldaat en intellectueel, aan zijn memoires. Hij beschrijft zijn vroege jeugd, zijn erotische ervaringen...

INFORMATIE

AUTEUR
Roger Martin Du Gard
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Luitenant-Kolonel De Maumort.pdf

OMSCHRIJVING

Roger Martin du GardLuitenant-kolonel de MaumortDe kroon op het oeuvre van een NobelprijswinnaarHet meesterwerk van de Nobelprijswinnaar nu eindelijk in vertalingoorspr. titel Le Lieutenant-Colonel de Maumort vertaling Anneke Alderlieste nur 302 Gebonden met stofomslag, 15 x 23 cm ca. 1184 blz. ca. € 49,90 Augustus 2008----------------Luitenant-kolonel de Maumort is het magnum opus van Roger Martin du Gard, dat als centraal thema het raadsel van onze morele ambivalentieheeft: waarom doen mensen kwaad, terwijl ze weten wat het goede is? In 1940, terwijl zijn geliefde kasteel bezet wordt door de nazi's, begint dezeventigjarige Bertrand de Maumort, aristocraat, soldaat en intellectueel, aan zijn memoires. Hij beschrijft zijn vroege jeugd, zijn erotische ervaringenop een katholieke kostschool, zijn verblijf in Parijs bij oom Éric, een eminent geleerde op wiens zondagse ontvangsten hij beroemdheden alsRenan, Taine, Toergenjev, Daudet en Pasteur ontmoet, zijn relatie met de prachtige creool Doudou, zijn mislukte huwelijk met een charmant maarzeer conventioneel burgermeisje, zijn diensttijd in Marokko en zijn deelname aan de Eerste Wereldoorlog. Terwijl Maumort over zijn leven vertelt,verraadt hij onbewust zijn vooroordelen, illusies en morele tekortkomingen.Martin du Gard ontleedt op genadeloze wijze de mensheid in het algemeen en stelt de vraag of ware beschaving, laat staan menselijke vooruitgang,überhaupt bestaat. Luitenant-kolonel de Maumort is een meeslepende roman die net als Tolstojs Oorlog en vrede, Prousts Op zoek naar de verlorentijd en Powells A Dance to the Music of Time een beeld geeft van een generatie, van een tijd.Luitenant-kolonel de Maumort kwam mede tot stand dankzij Sem Dresden, die het geld van zijn P.C. Hooftprijs beschikbaar stelde voor de vertaling.'Een onvergetelijke roman, die doet denken aan het werk van Thomas Mann, Proust en Tolstoj. Opvallend origineel en vernieuwend.' Kirkus Reviews'Martin du Gard is een van mijn lievelingsschrijvers. Het is onbegrijpelijk dat hij in Nederland onbekend is, terwijl hij duizendmaal toegankelijker is dan Marcel Proust.' Maarten 't Hart'Een van de grootste romanciers van de twintigste eeuw.' Europe'Een kruising van Op zoek naar de verloren tijd en de Essais van Montaigne.' Times Literary SupplementRoger Martin du Gard (1881-1958) begon in 1920 aan de succesvolle romanreeks Les Thibault. In 1937 ontving hij deNobelprijs voor literatuur. De laatste jaren van zijn leven hield hij zich uitsluitend bezig met het schrijven aan Luitenant-kolonel de Maumort, dat postuum verscheen en in Frankrijk is opgenomen in de prestigieuze Pléiadereeks.Onlangs verscheen bij Meulenhoff als voorproefje de op zichzelf staande novelle De verdrinking.

Wil je het boek lezen?Luitenant-Kolonel De Maumort in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Roger Martin Du Gard. Lezen Luitenant-Kolonel De Maumort Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN