Fik van gestel

Fik van gestel - Annelies Nagels | Tiliboo-afrobeat.com

... Gestel . Postel, ruim later II - 50x60 cm - 2019 Fik van Gestel (Turnhout, 1951) is een Vlaams kunstschilder ... Fik Van Gestel - YouTube ... . Biografie. Van Gestel volgde les aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen bij onder anderen Rudolf Meerbergen en Vic Dolphyn. Hij was van 1985 tot 2012 docent schilderen aan de Sint-Lucashogeschool in ... "Fik van Gestel woont en werkt in Gierle bij Turnhout. Na zijn opleiding aan de Koninklijk Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen debuteerde hij begin jaren tachtig van de vorige eeuw. Zijn schilderijen werden al snel opgemerkt en naar analogie met de Duitse 'Neue Wilden' als 'neo-expression ... FIK VAN GESTEL - Arture - Arture #9 - met o.a. Hans Everaert ... . Zijn schilderijen werden al snel opgemerkt en naar analogie met de Duitse 'Neue Wilden' als 'neo-expressionistisch' omschreven. Fik...

INFORMATIE

AUTEUR
Annelies Nagels
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Fik van gestel.pdf

OMSCHRIJVING

Fik Van Gestel (°Turnhout, 1951. Woont en werkt in Gierle) maakte in de jaren tachtig deel uit van een groep schilders die 'de nieuwe expressieve schilders' genoemd werden (samen met Marc Maet, Karel Dierickx, Philippe Vandenberg e.a.). Zij brachten in navolging van de Italiaanse Transavanguardia de schilderkunst weer in de aandacht na een periode waarin die door de conceptuele kunst wat naar de achtergrond verdrongen was. Recent heeft Van Gestel duidelijk een tweede adem gevonden met zijn schilderijen die overlopen van licht.

Wil je het boek lezen?Fik van gestel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Annelies Nagels. Lezen Fik van gestel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN