Business bibliotheek - Customer experience in de praktijk

Business bibliotheek - Customer experience in de praktijk - Manfred van Gurchom | Tiliboo-afrobeat.com

...iness bibliotheek - Customer experience in de praktijk 1e druk is een boek van Manfred van Gurchom uitgegeven bij Business Contact ... Customer Journey Mapping: klantervaring als inspiratie ... ... . ISBN 9789047007081 'Klantgericht werken', hoeveel bedrijven hebben dat niet als motto? Toch staan in de praktijk de eigen producten en organisatie nog te vaak voorop. Geschreven bij Business bibliotheek - Customer experience in de praktijk. Qua inhoud vind ik dit boek wel super, je komt echt alles te weten over de customer experience. Ook worden er veel praktische voorbeelden gegeven. Enige minpunt voor mij is dat het niet in kleur is en dat het daardoor wat ee ... Het BPM boek | 9789024401024 | Aty Boers - bol.com | de ... ... . Ook worden er veel praktische voorbeelden gegeven. Enige minpunt voor mij is dat het niet in kleur is en dat het daardoor wat eentonig wordt. 'Klantgericht werken', hoeveel bedrijven hebben dat niet als motto? Toch staan in de praktijk de eigen producten en organisatie nog te vaak voorop. Manfred van Gurchom helpt u stap voor stap uw organisatie systematisch rond uw klanten in te richten en de custom...

INFORMATIE

AUTEUR
Manfred van Gurchom
DIMENSIE
3,7 MB
BESTANDSNAAM
Business bibliotheek - Customer experience in de praktijk.pdf

OMSCHRIJVING

'Klantgericht werken', hoeveel bedrijven hebben dat niet als motto? Toch staan in de praktijk de eigen producten en organisatie nog te vaak voorop. Manfred van Gurchom helpt u stap voor stap uw organisatie systematisch rond uw klanten in te richten en de customer experience duurzaam te verbeteren. Aan de hand van voorbeelden en praktijkcases wordt duidelijk hoe een betere klantstrategie en klantbediening gerealiseerd kunnen worden, onder andere met behulp van customer journeys, positionering en digitale kanalen. Blijf relevant voor uw klanten en maak het verschil ten opzichte van uw concurrenten.

Wil je het boek lezen?Business bibliotheek - Customer experience in de praktijk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Manfred van Gurchom. Lezen Business bibliotheek - Customer experience in de praktijk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN