Waardebepaling en waardeverhoging van ondernemingen

Waardebepaling en waardeverhoging van ondernemingen - Rene van Dijk | Tiliboo-afrobeat.com

...bepaling en waardeverhoging van ondernemingen ... Waardebepaling en waardeverhoging van ondernemingen ... ... . De waardering van een onderneming kan veel meer zijn dan een adhocinstrument dat bij bijzondere... Waardebepaling en waardeverhoging van ondernemingen (Paperback). De waardering van een onderneming kan veel meer zijn dan een adhocinstrument dat bij... In deze uitgave van Waardebepaling en waardeverhoging van ondernemingen wordt waarde creatie gedefinieerd als hoofddoelstelling van een onderneming en niet bijvoorbeeld winstmaximalisatie of continuïteit. We kiezen voor waarde, omdat waarde rekenin ... Boek: Waardebepaling en waardeverhoging van ondernemingen ... ... . We kiezen voor waarde, omdat waarde rekening houdt met timing en r...

INFORMATIE

AUTEUR
Rene van Dijk
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Waardebepaling en waardeverhoging van ondernemingen.pdf

OMSCHRIJVING

De waardering van een onderneming kan veel meer zijn dan een adhocinstrument dat bij bijzondere gebeurtenissen, zoals de verkoop van de onderneming, wordt ingezet. Het met enige regelmaat waarderen van een onderneming is een zeer geschikte managementtool en meetinstrumenten kan daarom als een van de uitgangspunten voor waardemanagement dienen.Door een onderneming regelmatig te waarderen is het managementzich bewust van de mate waarin de onderneming verkoopklaar is en vande waardebepalende factoren van de onderneming. Daardoor ontstaat bij het management een optimale focus op waarde creatie en rendement. Een onderneming mag verschillende missies hebben, in de kern dient ze maaréén doel: een zo hoog mogelijke waarde creëren voor haar aandeelhouders. Een optimaal op waardecreatie gerichte onderneming is veel gemakkelijker in staat om andere doelstellingen te verwezenlijken.Wij definiëren waardecreatie als hoofddoelstelling van een onderneming en niet bijvoorbeeld winstmaximalisatie of continuïteit. We kiezen voor waarde, omdat waarderekening houdt met timing en risico van de kasstromen bij een onderneming.In deze uitgave zullen we aantonen hoe essentieel kasstromen zijn. We staan met name stil bij op de toekomst gebaseerde waarderingsmethoden. Ook wordt ingegaan op scenario- en gevoeligheidsanalyses, waarbij meerdere alternatieven voor de ontwikkeling van waardebepalende factoren van een onderneming aan de orde komen en tevens wordt gekeken naar de kansen dat dergelijke alternatieve mogelijkheden zich voordoen.Ook een bespreking van de door banken veel gehanteerde ratios en technische begrippen bij de financiering van overnames mag niet ontbreken. Wij wensen u veel plezier bij het lezen van deze uitgave en hopen u hiermee enige duidelijkheid te verschaffen in het complexe vraagstuk van waardering van ondernemingen.

Wil je het boek lezen?Waardebepaling en waardeverhoging van ondernemingen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rene van Dijk. Lezen Waardebepaling en waardeverhoging van ondernemingen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN