Nederlandse kunst 1400-1600

Nederlandse kunst 1400-1600 - H. van Os | Tiliboo-afrobeat.com

...andse kunst 1400-1600. Linnen band, met stofomslag ... Nederlandse kunst 1800-1900 op Ramsj.nl ... . Wat roest aan de titelpagina, maar verder is het boek in goede conditie. ~~ Waanders, Zwolle, 2000 ~~ Os, H. van e.a. Uiterlijk 11 juni in huis. Levertijd We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Nederlandse kunst 1700-1800 De geschiedenis van de Nederlandse achttiende-eeuwse kunst verhaalt van een klein land dat in de voorgaande 'Gouden' eeuw een glorieuze ontwikkeling had doorgemaakt en nu zijn internationale betekenis sterk zag teruglopen. Nederlandse kunst 1600-1700 geeft een uniek beel ... bol.com | Nederlandse kunst 1700-1800, D.-J. Biemond ... ... . Nederlandse kunst 1600-1700 geeft een uniek beeld van de kunst van de Gouden Eeuw aan de hand van de verzameling van het Rijksmuseum. Het boek toont een verrassende doorsnede met ruim 200 bekende en onbekende kunstwerken: schilderijen, beelden, zilver, glas, meubels, prenten en tekeningen...

INFORMATIE

AUTEUR
H. van Os
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Nederlandse kunst 1400-1600.pdf

OMSCHRIJVING

De reeks 'Nederlandse kunst' voorziet in de al lang levende behoefte aan een overzicht van de vijf belangrijkste eeuwen van de Nederlandse kunst. Het eerste deel behandelt de late Middeleeuwen en de Renaissance. Er wordt in de rijk geïllustreerde inleidingen ingegaan op de oorspronkelijke functie en het totstandkomen van uiteenlopende kunstwerken, de kunstmarkt, de verzamelgeschiedenis en de historische context. Bijna tweehonderd fraai gereproduceerde kunstwerken - schilderijen, beelden, zilver, glas, meubels, prenten, tekeningen - worden in korte essays toegelicht. Kunstwerken van bekende en onbekende kunstenaars als Adriaan van Wezel, Geertgen tot St. Jans, Lucas van Leyden, Jan van Scorel, Maarten van Heemskerck, Hendrick Goltzius en vele anderen geven een verrassend veelzijdig beeld van de kunstproductie uit deze periode. Dit is het eerste in een reeks van vier delen waarin de Nederlandse kunst van de late Middeleeuwen tot de late negentiende eeuw wordt behandeld. (Oud-) medewerkers van het Rijksmuseum, die allen als kunsthistoricus gespecialiseerd zijn op de betreffende gebieden, nemen de lezer aan de hand van de verzamelingen van het Rijksmuseum mee door vijf eeuwen kunstgeschiedenis.

Wil je het boek lezen?Nederlandse kunst 1400-1600 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H. van Os. Lezen Nederlandse kunst 1400-1600 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN