Kind en trauma

Kind en trauma - Geeraets Marca | Tiliboo-afrobeat.com

... Kind | Kind en trauma | Kind en voeding | Kind en yoga Je kind zal het trauma verwerken, zich beter in zijn of haar vel voelen en een vermogen ontwikkelen om met meer gemak en flexibiliteit door het leven te gaan ... traumabehandeling bij kinderen - Psynova ... . De huisarts verwijst bij aanwijzingen van trauma ouders en kind naar een kinderpsycholoog, een polikliniek voor kinder- en jeugdpsychiatrie of naar de jeugdafdeling van een ggz-instelling. Intussen moeten ouders zich ervan vergewissen dat het kind volkomen veilig is - op school, thuis en onder familie en vrienden - zodat traumatische ervaringen zich niet kunnen herhalen. En samen kun je dan kijken ... Speltherapie voor kind en trauma herstelt de disbalans in ... ... . Intussen moeten ouders zich ervan vergewissen dat het kind volkomen veilig is - op school, thuis en onder familie en vrienden - zodat traumatische ervaringen zich niet kunnen herhalen. En samen kun je dan kijken hoe je jouw trauma alsnog kunt verwerken en eventueel hulp inschakelen. Wat kun je doen tegen de stress die je ervaart? Doe dingen die je leuk vindt, bijvoorbeeld afspreken met vrienden, een boek lezen, een spel spelen met je broers en zussen...

INFORMATIE

AUTEUR
Geeraets Marca
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Kind en trauma.pdf

OMSCHRIJVING

Uit onderzoek blijkt dat veel kinderen en jongeren lijden onder de gevolgen van chronisch trauma. Het wordt steeds duidelijker dat traumatische ervaringen van grote invloed zijn op het gedrag, de emoties en de hersenen van kinderen en hoe deze ervaringen tot in de volwassenheid doorwerken. Kinderen en trauma geeft een goed overzicht van recent onderzoek naar de ontwikkeling en het welzijn van kinderen die kampen met vroege, chronische trauma's. De ontwikkeling van een meer traumasensitieve zorg voor deze groep kinderen is een belangrijk aandachtspunt, zodat zij in de toekomst nog beter geholpen kunnen worden. Dit boek is niet alleen waardevol achtergrondmateriaal voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg en de jeugdzorg maar ook voor (pleeg)ouders, groepsleiders, kinderverzorgers en leerkrachten.

Wil je het boek lezen?Kind en trauma in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Geeraets Marca. Lezen Kind en trauma Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN