De uitverkoop van Zuid-Amerika

De uitverkoop van Zuid-Amerika - Raf Custers | Tiliboo-afrobeat.com

... uitverkoop van Zuid-Amerika 1e druk is een boek van Raf Custers uitgegeven bij Epo, Uitgeverij ... Agenda - Boekvoorstelling 'De uitverkoop van Zuid-Amerika ... ... . ISBN 9789462670686 Raf Custers reisde elf maanden van Brazili , door Uruguay en Argentini , naar Chili en Bolivi . Halfweg de eerste serieuze bergpas blokkeerde zijn tweedehandsbusje, en pas na flink sleutelen lukte de klim. In De uitverkoop van Zuid-Amerika zien we het tegenkamp: de burgers. Zij nemen het op tegen de machten die onze steden, de natuur, de ondergrond tot verhandelbare grondstoffen omtoveren: die alles waaruit ze geld kunnen slaan, 'commodificeren' zoals dat heet. De burgerbewegingen willen dat hun natuur en hun toekomst voorgaan. De versie van de Chileens ... De uitverkoop van Zuid-Amerika - EPO ... . De burgerbewegingen willen dat hun natuur en hun toekomst voorgaan. De versie van de Chileense mijnwerkersvakbond klinkt helemaal anders. De vakbond legt uit dat het sociaal akkoord van 2014 in april 2017 afloopt. Gustavo Tapia (die ik interviewde voor mijn boek De uitverkoop van Zuid-Amerika) zegt de actievoerd...

INFORMATIE

AUTEUR
Raf Custers
DIMENSIE
3,6 MB
BESTANDSNAAM
De uitverkoop van Zuid-Amerika.pdf

OMSCHRIJVING

"De uitverkoop van Zuid-Amerika 1e druk is een boek van Raf Custers uitgegeven bij Epo, Uitgeverij. ISBN 9789462670686 Raf Custers reisde elf maanden van Brazili , door Uruguay en Argentini , naar Chili en Bolivi . Halfweg de eerste serieuze bergpas blokkeerde zijn tweedehandsbusje, en pas na flink sleutelen lukte de klim. Zo gaat het ook met Zuid-Amerika. Ze willen daar over bergen van onrecht, opgehoopt door eeuwenlang kolonialisme, verankerd door militaire dictaturen. Aan de andere kant van het massief, dat weten ze, wacht een andere wereld. Maar die halen en houden ze maar als ze ervoor vechten tot ze de bergpas met al zijn bochten achter zich laten. In Grondstoffenjagers, zijn vorige boek, beschreef de auteur hoe multinationale ondernemingen en hun politieke bondgenoten de grondstoffen weghalen uit landen in het Zuiden. In De uitverkoop van Zuid-Amerika zien we het tegenkamp: de burgers. Zij nemen het op tegen de machten die onze steden, de natuur, de ondergrond tot verhandelbare grondstoffen omtoveren: die alles waaruit ze geld kunnen slaan, ""commodificeren"" zoals dat heet. De burgerbewegingen willen dat hun natuur en hun toekomst voorgaan. Daarom zetten ze druk op de regeringen en op big business. Zo maken zij de transitie naar morgen actueel. 'Custers haalt simplismen en leugens onderuit en doorspekt zijn degelijke brok onderzoeksjournalistiek met onthullingen en belevenissen.' - DeWereldMorgen.be over Grondstoffenjagers"

Wil je het boek lezen?De uitverkoop van Zuid-Amerika in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Raf Custers. Lezen De uitverkoop van Zuid-Amerika Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN