De Islamitische verlichting

De Islamitische verlichting - Christopher de Bellaigue | Tiliboo-afrobeat.com

...amitische Verlichting beschrijft de strijd tussen geloof en rede, tussen verstarde samenlevingen en de verworvenheden van de westerse Verlichting in de landen van het Midden-Oosten ... Christopher De Bellaigue De Islamitische verlichting ... . Aan de hand van de levens van hervormers en de gebeurtenissen in de grote centra van de islam vanaf begin negentiende eeuw, wordt een fascinerend beeld geschetst van een wereld in grote beroering. De islamitische Verlichting van De Bellaigue ontbeert een goede analyse Marcel Hulspas 16 maart 2018, 16:53 'Wat een gebrek aan moed! Je had de tiran moeten vermoorden!' De revolutionair Mirza Reza had vier jaar in een Perzische gevangenis gezeten, vastgeketend aan een muur. Condorcet constateert dat de Arabisch-islamitische Verlichting een belangrijke rol speelde voor het ontstaan van de West-Europese Verlichting, dat 'het werk van de Arabieren [… ... PDF Een Verlichting voor de Islam? - Radboud Universiteit ... . Condorcet constateert dat de Arabisch-islamitische Verlichting een belangrijke rol speelde voor het ontstaan van de West-Europese Verlichting, dat 'het werk van de Arabieren […] had bijgedragen aan de voorbereiding van dat duurzamere herstel...

INFORMATIE

AUTEUR
Christopher de Bellaigue
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De Islamitische verlichting.pdf

OMSCHRIJVING

De islamitische Verlichting beschrijft de strijd tussen geloof en rede, tussen verstarde samenlevingen en de verworvenheden van de westerse Verlichting in de landen van het Midden-Oosten.Aan de hand van de levens van hervormers en de gebeurtenissen in de grote centra van de islam vanaf begin negentiende eeuw, wordt een fascinerend beeld geschetst van een wereld in grote beroering. Een wereld die zijn weg probeerde te vinden tussen het imperialistische Westen met zijn verlichtingsidealen en de eigen religieuze en culturele identiteit. Het zijn dezelfde tegenstellingen die ook in onze tijd zo'n fundamentele rol spelen en dit boek zo belangwekkend maken, omdat het laat zien dat islam en verlichting elkaar niet uitsluiten.

Wil je het boek lezen?De Islamitische verlichting in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Christopher de Bellaigue. Lezen De Islamitische verlichting Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN