Werelderfgoed van Nederland

Werelderfgoed van Nederland - Marjolein van Rotterdam | Tiliboo-afrobeat.com

... L D E R F G O E D • W O R L D H E R I T A G E • P A T R I M O I N E M O N D I A L • Werelderfgoed in Nederland United Nations Educational, ... Lijst van Werelderfgoederen in Nederland - Wikipedia ... ... Grachtengordel van Amsterdam. Molencomplex Kinderdijk-Elshout. Willemstad Curaçao. Grachtengordel van Amsterdam. Van Nellefabriek. Schokland en omgeving. Dit is een lijst van Werelderfgoederen in Nederland met de objecten ingeschreven in de UNESCO Werelderfgoedlijst of op de kandidatenlijst hiervoor.. Nederland, inclusief Curaçao, heeft de overeenkomst voor het Werelderfgoed geratificeerd op 26 augustus 1992, waarna het objecten op haar gron ... Overzicht werelderfgoed | Unesco Commissie ... .. Nederland, inclusief Curaçao, heeft de overeenkomst voor het Werelderfgoed geratificeerd op 26 augustus 1992, waarna het objecten op haar grondgebied kon nomineren voor de Werelderfgoedlijst.. De eerste toevoeging aan de lijst vond plaats in 1995 ... Werelderfgoed is cultureel en natuurlijk erfgoed dat wordt beschouwd als onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld, en waarvan het van groot bel...

INFORMATIE

AUTEUR
Marjolein van Rotterdam
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Werelderfgoed van Nederland.pdf

OMSCHRIJVING

Nederland kent inmiddels tien monumenten en landschappen die op de prestigieuze Werelderfgoedlijst van Unesco zijn opgenomen. Werelderfgoed is cultureel en natuurlijk erfgoed dat onvervangbaar en uniek is en als eigendom van de hele wereld moet worden beschouwd. Op de lijst staan: Schokland en omgeving; De Stelling van Amsterdam; Het Molencomplex van Kinderdijk-Elshout; Willemstad, Curacao; Het Ir.D.F. Woudagemaal; Droogmakerij De Beemster; Het Rietveld Schröderhuis; De Waddenzee; De Amsterdamse Grachtengordel en De Van Nellefabriek.In 'Werelderfgoed van Nederland' worden per erfgoed de ontstaansgeschiedenis, de historische betekenis en het bijzondere karakter beschreven. De prachtige fotografie en het historisch beeldmateriaal maken het tot een uniek document!Met een voorwoord van de algemeen secretaris van de Nationale Unesco Commissie.Marjolein van Rotterdam is historica en werkzaam als journalist en fotograaf. Ze publiceerde diverse boeken over Nederlandse geschiedenis, waaronder Oerhollands, Via Gladiola, De 70's, De 80's en Huiselijkheid - Nederlanders en hun interieur.

Wil je het boek lezen?Werelderfgoed van Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marjolein van Rotterdam. Lezen Werelderfgoed van Nederland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN