De wereld gespiegeld

De wereld gespiegeld - Jan Parmentier | Tiliboo-afrobeat.com

...eld gespiegeld' vertelt de geschiedenis van het westerse wereldbeeld aan de hand van unieke kaarten en globes ... De wereld gespiegeld. Per Boek Wijzer ... . De wereld werd elke eeuw verder ingekleurd, maar werd ook elke eeuw anders voorgesteld. Enkele hedendaagse kunstenaars voegen hun spiegeling van de wereld toe aan dit verhaal. In de wereld achter de spiegel die Alice binnentreedt, gebeurt alles omgekeerd. Een sprookje waarin een spiegel een grote rol speelt is Sneeuwwitje. De stiefmoeder van Sneeuwwitje vraagt aan haar toverspiegel wie de schoonste van het land is en ontsteekt i ... De Wereld gespiegeld - Jan Parmentier - (ISBN ... ... . De stiefmoeder van Sneeuwwitje vraagt aan haar toverspiegel wie de schoonste van het land is en ontsteekt in woede als de spiegel naar waarheid antwoordt dat dit Sneeuwwitje is en niet zijzelf. Voor het Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen ontwierp Pronk een even duurzame als kostenvriendelijke tentoonstelling. Maar liefst 90% van de materialen die gebruikt werden voor De Wereld Gespiegeld. Wereldkaarten van de Middeleeuwen tot nu, zijn afkomstig uit een vo...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Parmentier
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De wereld gespiegeld.pdf

OMSCHRIJVING

Het aardoppervlak is 510 miljoen vierkante kilometer. Al eeuwen proberen mensen overal ter wereld die grote aarde bevattelijk te maken op een kleiner formaat: in wereldkaarten. Wereldkaarten, van vroeger tot nu, laten zien wat wij weten over de wereld. Wereldkaarten zijn spiegels van een tijdsgeest. In de christelijke middeleeuwen was Jeruzalem het middelpunt van de wereldkaarten. De onbekende werelddelen werden bevolkt met monsters en fabelachtige figuren. Later verlegden ontdekkingsreizen de horizon. Oosterse en westerse kennis ontmoetten elkaar. Globes zagen het licht. Dankzij de satellietkaarten van Google lijken we vandaag de hele wereld te kennen. Maar is dat wel zo? 'De wereld gespiegeld' vertelt de geschiedenis van het westerse wereldbeeld aan de hand van unieke kaarten en globes. De wereld werd elke eeuw verder ingekleurd, maar werd ook elke eeuw anders voorgesteld. Enkele hedendaagse kunstenaars voegen hun spiegeling van de wereld toe aan dit verhaal.

Wil je het boek lezen?De wereld gespiegeld in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Parmentier. Lezen De wereld gespiegeld Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN