De seksuele gevoelens van de psychotherapeut

De seksuele gevoelens van de psychotherapeut - Pope | Tiliboo-afrobeat.com

...ele gevoelens van de psychotherapeut (Paperback) ... Ik heb een bijzondere seksuele voorkeur | Thuisarts ... . Seksueel contact tussen therapeut en (ex-)-cliënt druist in tegen alle ethische codes die... K.S. Pope, J.L. Sonne en J. Holroyd De seksuele Gevoelens van de Psychotherapeut. Hanteren in plaats van ontkennen. Lisse: Swets & Zeitlinger, 1996. 233 pp., prijs ƒ 47,50. Over dit artikel Titel De seksuele Gevoelens van de Psychotherapeut. Hanteren in plaats van ... De seksuele gevoelens van de psychotherapeut ... De seksuele Gevoelens van de Psychotherapeut. Hanteren in ... ... ... De seksuele gevoelens van de psychotherapeut. hanteren in plaats van ontkennen. Gedrukt boek . Handleiding voor (aankomende) therapeuten om hun seksuele gevoelens voor cliënten te ontrafelen. Genre Non-Fictie Onderwerpen Geneeskunde, seksualiteit, Wijsbegeerte, Psychologie, psychotherapie, Psychotherapeuten, Seksualiteit In een eerdere recensie over een boek van Corey, Corey en Callanan over ethische kwesties in de hulpverlening (Trijsburg, 1994) heb ik gepleit voor de totstandkoming van een Nederlands equivalent van dat boek....

INFORMATIE

AUTEUR
Pope
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
De seksuele gevoelens van de psychotherapeut.pdf

OMSCHRIJVING

Seksueel contact tussen therapeut en (ex-)-cliënt druist in tegen alle ethische codes die binnen de geestelijke gezondheidszorg gelden. Het onderwerp werd (ook op opleidingen) lang genegeerd, ook al zijn in de loop der jaren steeds vaker gevallen van dergelijk misbruik naar buiten gekomen. In dit boek wordt het onderwerp uit de taboesfeer gehaald en bespreekbaar gemaakt. De auteurs stellen voorop dat het menselijk is als een therapeut seksuele gevoelens koestert voor een cliënt, maar dat daadwerkelijk seksueel contact in een therapeut-cliënt relatie nooit mag plaatsvinden en dat de verantwoordelijkheid om dit te voorkomen volledig bij de therapeut ligt. In het eerste deel van dit boek worden onderwerpen besproken als ontkenning en erkenning van seksuele gevoelens voor een cliënt, reacties van therapeuten en factoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van dergelijke gevoelens. Het het tweede deel worden vragen gesteld aan de hand van voorbeelden en scenario's om de therapeut bewust te maken van seksuele gevoelens en om zijn/haar eigen reacties hierop te toetsen. Ten slotte worden suggesties gegeven voor manieren waarop de therapeut om kan gaan met de gevoelens, zonder dat het belang van de cliënt in gevaar komt.

Wil je het boek lezen?De seksuele gevoelens van de psychotherapeut in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Pope. Lezen De seksuele gevoelens van de psychotherapeut Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN