De Franse intifada

De Franse intifada - Andrew Hussey | Tiliboo-afrobeat.com

...e intifada (Paperback). Voorbij de welvarende centra van de Franse steden, in de afgezette banlieues, is een oorlog gaande tussen de Franse ... De Franse intifada, Andrew Hussey - Paperback ... ... ... Geschreven bij De Franse intifada. Uitstekend werk om de huidige terrorismedreiging in een breder kader te plaatsen. Aan het einde doet de auteur wat krampachtig moeite om de gebeurtenissen sinds januari 2015 te integreren in het duidelijk enkele jaren eerder geschreven werk, maar dat is nergens voor nodig. In De Franse intifada (De Arbeiderspers) beschrijft de Brit Andrew Hussey, decaan aan de University of London in Parijs, 'de lange oorlog ... Franse Intifada, 11.05 - OVT - VPRO ... . In De Franse intifada (De Arbeiderspers) beschrijft de Brit Andrew Hussey, decaan aan de University of London in Parijs, 'de lange oorlog tussen Frankrijk en zijn Arabieren', zoals de ondertitel luidt. Die oorlog, door Frankrijk gezien als beschavingsoffensief, bego...

INFORMATIE

AUTEUR
Andrew Hussey
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
De Franse intifada.pdf

OMSCHRIJVING

Voorbij de welvarende centra van de Franse steden, in de afgezette banlieues, is een oorlog gaande tussen de Franse staat en de voormalige onderdanen van het koloniale rijk. Voor hen klinkt het mantra "vrijheid, gelijkheid, broederschap' als een bittere geschiedenis van overheersing, onderdrukking en wreedheid.Andrew Hussey schetst met humoristische vakkundigheid een compleet nieuw portret van een oude natie, en verheldert het complexe verhaal van de verhoudingen tussen het seculiere, republikeinse Frankrijk en de moslimwereld van Noord-Afrika tegen de achtergrond van de Arabische Lente.

Wil je het boek lezen?De Franse intifada in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Andrew Hussey. Lezen De Franse intifada Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN