De zwarte envelop

De zwarte envelop - Norman Manea | Tiliboo-afrobeat.com

... naar een Zwarte Envelop? Zwarte Enveloppen koop je eenvoudig online bij bol ... Online enveloppen bestellen - 123envelop.com ... .com Gratis retourneren 30 dagen bedenktijd Snel in huis Zwarte enveloppen kunt u in onze online shop veilig, snel en eenvoudig online bestellen in verschillende uitvoeringen. Klik op de gewenste envelop in het overzicht om een bestelling te plaatsen of een voorbeeldexemplaar aan te vragen. In De zwarte envelop beschrijft Norman Manea op nietsverhullende wijze het leven in een dictatuur: de allesoverheersende aanwezigheid van de Partij, de voortdurende surveillance, de angst, de onvoorspelbaarheid, de verdachtmakingen. De roman speelt zich af in Boedapest, in de jaren tachtig van de twintigst ... De zwarte envelop - Norman Manea | Boeken.com ... . De roman speelt zich af in Boedapest, in de jaren tachtig van de twintigste eeuw. Een zwarte envelop is bijzonder stijlvol. Zwarte enveloppen bestellen doe je bij Drukwerkdeal.nl. We hebb...

INFORMATIE

AUTEUR
Norman Manea
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De zwarte envelop.pdf

OMSCHRIJVING

Norman ManeaDe zwarte envelop -----------------------------------Spannende roman van veelgeprezen auteur over het leven in een dictatuur.Beeld van Roemenië onder Ceauçescu van binnenuit.Voor de lezers van Het proces van Franz Kafka en 1984 van George Orwell.Manea is een wereldauteur wiens boeken verschijnen bij gerenommeerde uitgeverijen in Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Israël, Italië, Mexico, Noorwegen, Spanje en de Verenigde Staten.-----------------------------------In De zwarte envelop beschrijft Norman Manea op nietsverhullende wijze het leven in een dictatuur: de allesoverheersende aanwezigheid van de Partij, de voortdurende surveillance, de angst, de onvoorspelbaarheid, de verdachtmakingen. De roman speelt zich af in Boedapest, in de jaren tachtig van de twintigste eeuw.Tolea is op 'morele gronden' ontheven van zijn baan als docent en werkt nu als hotelreceptionist. Hij gaat op onderzoek uit naar de dood van zijn vader, veertig jaar na dato. Hij wordt een web van verdachtmakingen ingezogen, waarin beelden van een ondergrondse wereld geleidelijk aan obsessieve vormen aannemen.De zwarte envelop is een beklemmend boek over liefde en schuld, kwetsbaarheid en dood, vervreemding, hoop en menselijke solidariteit. Doorweven met zwarte humor en poëzie is het Manea's indrukwekkendste roman, die leest als een thriller.'Een kunstenaar, een echte schrijver.' Octavio Paz'Met zijn talent en creativiteit behoort hij tot de grootste auteurs van Roemenië.' Orhan Pamuk'Manea is absoluut integer, een moedig en zeer ontwikkeld man.' Philip RothNorman Manea werd in 1936 geboren in Roemenië. Hij publiceerde essays, verhalen en romans. Hij doceert aan het Bard College in New York en woont met zijn vrouw in New York. Eerder verscheen bij Meulenhoff zijn autobiografische roman De terugkeer van de hooligan, die bekroond werd met de Prix Médicis 2007.

Wil je het boek lezen?De zwarte envelop in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Norman Manea. Lezen De zwarte envelop Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN