De wereld van onze psyche

De wereld van onze psyche - Frans Verstraten | Tiliboo-afrobeat.com

...reld draait om psychologie. Toch weten maar weinig mensen wat deze wetenschap inhoudt ... De wereld van onze psyche: Een hoorcollege over de moderne ... ... . De meest indrukwekkende machine in ons lijf, het brein, is verantwoordelijk voor al ons denken en doen. Verstraten geeft een helder en toegankelijk overzicht van de wereld van de psychologie. De wereld van onze psyche - Een hoorcollege over de moderne ontwikkelingen in de psychologie - Frans Verstraten. Een helder en toegankelijk overzicht van de wereld van de psychologie, met aandacht voor de geschiedenis van het vakgebied en de diverse gebieden waarmee de psycholoog zich bezighoudt. MEDIATIP De wereld van de psyche Het menselijk brein is een uiterst gecompliceerd n ... De wereld van onze psyche by Frans Verstraten ... . MEDIATIP De wereld van de psyche Het menselijk brein is een uiterst gecompliceerd netwerk van een heleboel hooggespecialiseerde onderdelen. Dat is de bindende factor die psycholoog Frans Verstr...

INFORMATIE

AUTEUR
Frans Verstraten
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De wereld van onze psyche.pdf

OMSCHRIJVING

Onze wereld draait om psychologie. Toch weten maar weinig mensen wat deze wetenschap inhoudt. De meest indrukwekkende machine in ons lijf, het brein, is verantwoordelijk voor al ons denken en doen. Verstraten geeft een helder en toegankelijk overzicht van de wereld van de psychologie. Met aandacht voor de geschiedenis van het vakgebied en de diverse gebieden waarmee de psycholoog zich bezighoudt, zoals het geheugen, leren, motivatie, emotie, waarneming, taal, sociaal functioneren en psychische problemen.InhoudsopgaveCD 1Een kleine geschiedenis, kritisch denken en de eerste stappen naar het breinHoofdstuk 1Wat is psychologie? Een kleine geschiedenis.Hoofdstuk 2Het belang van kritisch denken en goed onderzoek.Hoofdstuk 3Zintuigen brengen de buitenwereld naar ons brein CD 2Functies van het brein: biologische grondslagen en geheugen Hoofdstuk 4Problemen in het brein met een biologische basisHoofdstuk 5De bron van ons zijn: het geheugenHoofdstuk 6De alledag van het geheugen CD 3De ontwikkelende en lerende mens Hoofdstuk 7Ontwikkeling: het opbouwen van een kennisnetwerkHoofdstuk 8Nieuwe kennis: leren en intelligentieHoofdstuk 9Leren met belonen en straffen CD 4De mens als sociaal wezen en de psychologie van elke dag Hoofdstuk 10Sociale psychologie: de mens als onderdeel van een groepHoofdstuk 11Moderne sociale psychologie: de rol van het onbewusteHoofdstuk 12Psychologie is zoveel meer: moderne toepassingen Over de spreker:Frans Verstraten is hoogleraar Psychologische Functieleer en hoofd van de afdeling psychonomie aan de Universiteit van Utrecht.Deze uitgave betreft een audioboek.

Wil je het boek lezen?De wereld van onze psyche in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frans Verstraten. Lezen De wereld van onze psyche Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN