Harmonische architectuur

Harmonische architectuur - Egbert Hoogenberk | Tiliboo-afrobeat.com

...che Architectuur is al jaren de expert in het ontwerpen voor herbestemmingen, nieuwbouw en verbouw ... Harmonische Architectuur - Delden, Landgoed 'Twickel ... ... .. Vanuit onze ervaring, kennis en teamspirit werken wij harmonieus samen met onze opdrachtgevers aan zowel traditionele als eigentijdse oplossingen voor bestaande (historische) en nieuwe omgevingen. Door ons bureau zijn meerdere nieuwe landgoederen gerealiseerd, inclusief de hoofdlijnen voor de tuinaanleg. We realiseerden zowel buitenplaatsen met één villa, als met meerdere woningen in een monumenta ... Harmonische Architectuur - Home | Facebook ... . We realiseerden zowel buitenplaatsen met één villa, als met meerdere woningen in een monumentale clustering, zowel in traditionele als in meer moderne stijlen. Nieuwbouw van Harmonische Architectuur kenmerkt zich door toepassing van natuurlijke materialen, veelal op ambachtelijke wijze verwerkt, gecombineerd met de laatste stand van de (installatie-) technische verwor...

INFORMATIE

AUTEUR
Egbert Hoogenberk
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Harmonische architectuur.pdf

OMSCHRIJVING

Sommige gebouwen en stedelijke structuren gaan heel lang mee, alsof zij een vanzelfsprekend, integraal deel uitmaken van de aarde en de wereld. Kennelijk zijn zij doeltreffend bedacht en goed gemaakt, in een optimistisch besef van onze menselijke rol als cultuurdrager en in harmonie met onze eigen en de ons omringende natuur. Hebben ¿ik ben¿ en ¿ik bouw¿ niet dezelfde oorsprong: buan? ¿Harmonie¿ komt van het Vroeg-Griekse woord harmon, dat spijker, voeg of verbinding betekent. Voor de Oude Grieken betekende dit later: verbinding met goede sferen, schoonheid. Bureau Harmonische Architectuur heeft sinds de oprichting in 1977 aan vele honderden bestaande gebouwen en structuren gewerkt en ontdekt dat daarin blijvende kwaliteiten kunnen schuilen, ongeacht hun leeftijd. Kwaliteiten die ¿ met aanpassingen ¿ keer op keer actueel en geliefd gebruik mogelijk maken. Dit boek toont vele voorbeelden van hoe Harmonische Architectuur omgaat met bestaande bouwwerken: revalideren, restaureren, verbouwen of zelfs herbouwen. Daarnaast worden principes gezocht en geformuleerd om nieuwe bouwwerken en stedelijke ordening geschikt te maken voor de lange duur. Zodat wij niet bouwen voor de sloop, zoals bijvoorbeeld met veel naoorlogse woonwijken is gebeurd. Dat is zonde van de zware arbeid, de kostbare grondstoffen en de transporten die daarmee gemoeid waren. Er is een alternatief: bouwen voor de lange duur.

Wil je het boek lezen?Harmonische architectuur in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Egbert Hoogenberk. Lezen Harmonische architectuur Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN