Gezinnen en gezinspedagogiek

Gezinnen en gezinspedagogiek - Hilde Colpin | Tiliboo-afrobeat.com

... in Gezinspedagogiek: Je leert over gezinnen en opvoeding met speciale aandacht voor het effect van media en opvoeding binnen en buiten het gezin ... Samenvatting Opgroeien in het hedendaagse gezin - Stuvia ... . Toegangseisen. N.v.t. Beschrijving. In dit onderdeel wordt de ontwikkeling van het kind in het gezin bestudeerd, en de vraag of en hoe die ontwikkeling door ouders, grootouders, andere opvoeders en bijvoorbeeld door broers en zussen of door leeftijdgenoten wordt beïnvloed of misschien vooral genetisch is vastgelegd. Tijdens de masterspecialisatie Forensische Gezinspedagogiek gebruik je recente inzichten uit de ontwikkelingspsychopathologie, klinische neurob ... Gezinspedagogiek | Pedagogiek.org ... . Tijdens de masterspecialisatie Forensische Gezinspedagogiek gebruik je recente inzichten uit de ontwikkelingspsychopathologie, klinische neurobiologie, criminologie en het recht. Hiermee leer je kinderen en gezinnen die niet goed functioneren in een forensische context herkennen en helpen. Het onderwijsprogramma dat je volgt richt zich op ... Master in Gezinspedagogiek: Je leert over gezinnen en op...

INFORMATIE

AUTEUR
Hilde Colpin
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Gezinnen en gezinspedagogiek.pdf

OMSCHRIJVING

Een goede gezins- en opvoedingssituatie voor kinderen is een zorg van velen. Net als ouders en professionele hulpverleners, dragen gezinspedagogische wetenschappers hier op een eigen wijze aan bij. Volgens prof. em. dr. Lieve Vandemeulebroecke van het Centrum voor Gezinspedagogiek aan de K.U.Leuven, aan wie dit boek wordt opgedragen, kunnen ze dit doen op diverse manieren: door theoretische reflectie op de opvoedingsrelatie en de voorwaarden om deze relatie te realiseren (conceptueel onderzoek), door het bestuderen van opvoedingsprocessen in diverse gezinscontexten en het ontdekken van antecedenten en gevolgen van deze processen (empirisch onderzoek), en door het ontwikkelen, implementeren en evalueren van interventies van gezins- en opvoedingsondersteuning (handelingsgericht onderzoek).Gezinnen en gezinspedagogiek. Geboeid door verscheidenheid biedt een overzicht van gezinspedagogisch onderzoek, uitgevoerd onder leiding van Lieve Vandemeulebroecke en van een praktijk van opvoedingsondersteuning die mede op haar wetenschappelijke werk geïnspireerd is. De bijdragen bieden een genuanceerd en veelzijdig beeld van de rijke realiteit van de opvoeding in gezinnen vandaag.Hilde Colpin en Hans Van Crombrugge promoveerden bij Lieve Vandemeulebroecke tot doctor in de pedagogische wetenschappen. Hilde Colpin is nu hoofddocent aan het Centrum voor Schoolpsychologie van de K.U.Leuven en Hans Van Crombrugge doceert aan het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen in Brussel.

Wil je het boek lezen?Gezinnen en gezinspedagogiek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hilde Colpin. Lezen Gezinnen en gezinspedagogiek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN