De Njai

De Njai - Reggie Baay | Tiliboo-afrobeat.com

...ven bij De njai. Het eerste deel van De Njai is goed en prettig leesbaar, maar het tweede deel is een herhaling van zetten ... BrimBoek: De Njai ... . Hierbij speelt zeker een rol dat Reggie Baay ervoor heeft doorgeleerd, maar hij Indië zelf niet echt heeft meegemaakt. Het boek is weer een product van de derde generatie. De Njai In het koloniale Nederlands-Indië hebben altijd meer Europese mannen dan Europese vrouwen gewoond. Voor dit mannenoverschot vond men een practische oplossing: het concubinaat. De soldaten, planters of ambtenaren ging sa ... bol.com | De njai, Reggie Baay | 9789025366865 | Boeken ... . Voor dit mannenoverschot vond men een practische oplossing: het concubinaat. De soldaten, planters of ambtenaren ging samenleven met een Indonesische, Chinese of Japanse vrouw. Zo'n vrouw werd een njai genoemd. De njai werd niet als volwaardig gezien, maar als koop- en verkoopwaar. De verhouding tussen de slavin en de koper was er een van sociale en economische machtsongelijkheid. Ze had geen rechten, en de eigenaar kon haar, als een...

INFORMATIE

AUTEUR
Reggie Baay
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De Njai.pdf

OMSCHRIJVING

In het koloniale Nederlands-Indië hebben altijd meer Europese mannen dan Europese vrouwen gewoond. Voor dit blanke mannenoverschot vond men een praktische oplossing: het concubinaat. De soldaten, planters of ambtenaren gingen samenleven met een Indonesische, of ook wel een Chinese of Japanse vrouw. Zo’n vrouw werd een njai genoemd. Haar geschiedenis (en die van haar kinderen) wordt in De njai voor het eerst verteld.Toen Reggie Baay (zelf kleinkind van een njai) begon te publiceren over dit onderwerp, maakte dat veel reacties los. Baay interviewde kinderen en kleinkinderen van njais en verzamelde unieke foto’s. Uit dit materiaal heeft hij geput om de geschiedenis een gezicht te geven: het gezicht van de oermoeder, de vrouw die nu (eindelijk) haar rechtmatige plaats in de geschiedenis komt opeisen.

Wil je het boek lezen?De Njai in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Reggie Baay. Lezen De Njai Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN