De Indische Israels

De Indische Israels - J.P. Glerum | Tiliboo-afrobeat.com

...e Isaac werd al op zijn dertiende van school genomen door zijn ouders en al vroeg opgeleid in het atelier van zijn vader Jozef Israëls, een van de oudere meesters van de Haagse School ... Recordbedrag voor schilderij van Isaac Israëls in het ... ... .Hij volgde enkele jaren de academie in Den Haag, van 1880 tot 1882. Hij bleef verder autodidact, naast zijn vader.In 1880 schilderde hij al zijn vroege werken als De schermles, De militaire stal en de ... Het boek De Indische Israëls behandelt zijn leven, het kunstleven in Batavia rond 1920 en vooral ook de 'Indische' periode van de kunstenaar: de haat liefde verhouding tot het land, de mensen en Israels constante gevecht met het tropisch licht en zoeken naar het echte Indië. De Indische Israëls | ISBN 9789040090905 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De Indische Israëls - Jan Pieter Glerum, Isaa ... Isaac Israëls - Wikipedia ... . De Indische Israëls | ISBN 9789040090905 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De Indische Israëls - Jan Pieter Glerum, Isaac Lazarus Israels - (ISBN: 9789040090905)...

INFORMATIE

AUTEUR
J.P. Glerum
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De Indische Israels.pdf

OMSCHRIJVING

Isaac Israëls, de grootste Nederlandse impressionistische schilder, was een schilder van mensen en steden. In Amsterdam, Den Haag, Parijs, Londen, Florence en al die andere steden die de reislustige Isaac bezocht was hij altijd op zoek naar het picturaal interessante, het exotische. Hij had een grote voorliefde voor cabarets, circussen, kermissen, de revue en het theater. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in 1898 en 1916, toen dansers en muzikanten uit het toenmalig Nederlands Indië in Den Haag uitvoeringen verzorgden, hij deze vele malen in hun schitterende kostuums schilderde. Mede ten gevolge daarvan bezocht Israels in 1922 ‘ons Indië’ en schilderde en aquarelleerde in Batavia, Bali en vooral ook aan de vorstenhoven in Solo (Surakarta). Het boek De Indische Israëls behandelt zijn leven, het kunstleven in Batavia rond 1920 en vooral ook de ‘Indische’ periode van de kunstenaar: de haat liefde verhouding tot het land, de mensen en Israels constante gevecht met het tropisch licht en zoeken naar het echte Indië.

Wil je het boek lezen?De Indische Israels in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.P. Glerum. Lezen De Indische Israels Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN