Vrijheid voor gevorderden

Vrijheid voor gevorderden - Paul Teule | Tiliboo-afrobeat.com

...eid voor gevorderden ontwikkelt Paul Teule een alternatief: vrijheid als ruimte ... Bureau ISBN - Vrijheid voor gevorderden ... . Om te kunnen doen wat je wilt, moet de ruimte van de vrijheid niet alleen leeg zijn, maar ook gevormd en ingericht. Daarbij hebben we anderen nodig: we moeten onze vrijheid niet alleen op elkaar, maar ook met elkaar veroveren. In Vrijheid voor gevorderden ontwikkelt Paul Teule een alternatief voor het 'lege' vrijheidsbegrip dat tot steeds meer problemen zorgt in onze vrije samenleving.. Vrijheid is onze belangrijkste waarde, maar het ontbreekt ons aan een eendui ... Vrijheid voor gevorderden - Paul Teule - 9789089536235 ... ... .. Vrijheid is onze belangrijkste waarde, maar het ontbreekt ons aan een eenduidige definitie. In de liberale traditie wordt vrijheid vaak gedefinieerd als de afwezigheid van grenzen en obstakels, maar deze opvatting is te beperkt ... RECENSIE - Paul Teule's boek 'vrijheid voor gevorderden' leest vlot en is een mooi pleidooi om het concept 'vrijheid' in de politiek op een meer sociale ma...

INFORMATIE

AUTEUR
Paul Teule
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Vrijheid voor gevorderden.pdf

OMSCHRIJVING

Vrijheid is onze belangrijkste waarde, maar het ontbreekt ons aan een eenduidige definitie. In de liberale traditie wordt vrijheid vaak gedefinieerd als de afwezigheid van grenzen en obstakels, maar deze opvatting is te beperkt en geeft weinig houvast. Bovendien werkt deze invulling van vrijheid egocentrisme in de hand, omdat we elkaar als begrenzing gaan zien. In Vrijheid voor gevorderden ontwikkelt Paul Teule een alternatief: vrijheid als ruimte. Om te kunnen doen wat je wilt, moet de ruimte van de vrijheid niet alleen leeg zijn, maar ook gevormd en ingericht. Daarbij hebben we anderen nodig: we moeten onze vrijheid niet alleen op elkaar, maar ook met elkaar veroveren. Vanuit dit perspectief houdt Teule al onze vrijheden opnieuw tegen het licht, met verrassende inzichten over normen en waarden, de vrijheid van meningsuiting, de vrije markt, alcohol en drugs en de vrijheid van Nederland in de EU.

Wil je het boek lezen?Vrijheid voor gevorderden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Paul Teule. Lezen Vrijheid voor gevorderden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN