Kopstukken van de Gouden Eeuw - Meesters van de Gouden Eeuw

Kopstukken van de Gouden Eeuw - Meesters van de Gouden Eeuw - Gerben Graddesz Hellinga | Tiliboo-afrobeat.com

...ouden Eeuw stond de Republiek der Zeven Verenigde Provinciën op cultureel en wetenschappelijk gebied aan de top ... Gouden Eeuw - Zeventiende eeuw | Historiek ... . Deze portrettengalerij bevat 28 biografieën van de belangrijkste cultuurdragers van die periode: natuurkundigen, filosofen, juristen, uitvinders, architecten, dichters, schrijvers en kunstenaars. Barents en Coen, De Ruyter en Tasman, Huygens en Sweelinck, Vondel en Bredero, Rembrandt en Vermeer, Spinoza en Van Leeuwenhoek; een kleine greep uit de vele kopstukken van de Gouden Eeuw. In deze zeer rijk in kleur geïllustreerde uitgave komen vierentwintig spraakmakende personen aan bod, die ied ... bol.com | Kopstukken van de Gouden Eeuw - Kopstukken van ... ... . In deze zeer rijk in kleur geïllustreerde uitgave komen vierentwintig spraakmakende personen aan bod, die ieder op hun eigen wijze hebben bijgedragen aan de expansie van ons land tot wereldmacht. Kopstukken van de Gouden Eeuw - Leiders van de Gouden Eeuw 1e druk is een boek van Ger...

INFORMATIE

AUTEUR
Gerben Graddesz Hellinga
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Kopstukken van de Gouden Eeuw - Meesters van de Gouden Eeuw.pdf

OMSCHRIJVING

In de Gouden Eeuw stond de Republiek der Zeven Verenigde Provinciën op cultureel en wetenschappelijk gebied aan de top. Deze portrettengalerij bevat 28 biografieën van de belangrijkste cultuurdragers van die periode: natuurkundigen, filosofen, juristen, uitvinders, architecten, dichters, schrijvers en kunstenaars. Kopstukken die hun stempel drukten op de culturele ontwikkeling van ons land.Simon Stevin en Christiaan Huygens droegen in hoge mate bij aan de ontwikkeling van de sterrenkunde. Filosoof Spinoza stond aan de basis van de Verlichting. Hugo de Groot stelde de eerste belangrijke publicaties op over internationaal recht. Swammerdam en Van Leeuwenhoek legden de grondslagen van de insectenkunde en de microbiologie. Medicus en botanicus Boerhaave genoot zelfs tot in China bekendheid en ook Sweelinck was als organist-componist ver buiten onze landsgrenzen beroemd. Schrijvers en dichters als P.C. Hooft, Vondel en Vossius brachten de Nederlandse taal op een hoger literair plan. De werken van Jacob Cats beïnvloedden eeuwenlang het gedrag van jonge mensen en Bredero's blijspel Den Spaanschen Brabander wordt tot de beste toneelstukken van de 17de eeuw gerekend. Bouwmeester Jacob van Campen is grondlegger van het internationaal vermaarde Hollands classicisme. Écht wereldberoemd zijn onze schilders Rembrandt en Vermeer, maar ook Jan Steen, Paulus Potter en Frans van Mieris komen aan bod als representanten van de stromingen waartoe zij behoorden.

Wil je het boek lezen?Kopstukken van de Gouden Eeuw - Meesters van de Gouden Eeuw in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerben Graddesz Hellinga. Lezen Kopstukken van de Gouden Eeuw - Meesters van de Gouden Eeuw Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN