Erasmus

Erasmus - Desiderius Erasmus | Tiliboo-afrobeat.com

...zonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs ... Erasmus MC Rotterdam: adres, contactgegevens ... ... . Daarvoor staat het Erasmus MC. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. Media op Wikimedia Commons Wikisource Bronnen op Wikisource Wikiquote Citaten op Wikiquote Externe links Bibliotheek Rotterdam . collectie . Schatkamers geopend Erasmus Center for Early Modern Studies (la) Universiteit Leiden . Desiderius Erasmus Laus Stultitiae , 1624. Huis van Erasmus ... Erasmus MC homepage ... . Desiderius Erasmus Laus Stultitiae , 1624. Huis van Erasmus [dode link] voor een vreedzame wereld (la) Erasmus - Opera Omnia . Index van Erasmus' Opera Omnia ... De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) formuleert oplossingen voor de maatschappij van de toekomst. Bekijk onze bachelor- en masteropleidingen. Iedereen die bij het Erasmus MC als patiënt staat ingeschreven, kan gedeelten uit zijn medisch dossier online bekijken. Ook ouders kun...

INFORMATIE

AUTEUR
Desiderius Erasmus
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Erasmus.pdf

OMSCHRIJVING

Desiderius Erasmus (1466-1536) is vooral bekend door zijn Lof der Zotheid. Hij schreef het geestige boek op een van zijn vele reizen door Europa. Bij Europese machthebbers pleitte hij onder meer voor vrede, gematigdheid en verdraagzaamheid. Als anti-dogmatische christen uitte hij fundamentele kritiek op de moederkerk en verbeterde hij de gangbare Bijbelvertaling. Verder bemoeide hij zich onafgebroken met het onderwijs en de opvoeding van kinderen. PROF. DR. HERMAN PLEIJ, emeritus-hoogleraar in de Historische Nederlandse Letterkunde, vertelt in dit college op zijn bekende enthousiaste manier, vol passie en humor, over het leven en werk van deze Nederlandse Renaissancedenker. Erasmus wordt vanaf zijn vroege jeugd in Holland tot aan zijn sterfbed in Bazel tot leven geroepen: een briljante, gevatte, erudiete maar ook aardige man - een filosoof die zijn tijd beslissend vooruitduwde. 'Werkelijk, ik zou u een ander karakter toewensen, als ik niet wist dat u al zo buitengewoon ingenomen bent met dat wat u hebt.'[Desiderius Erasmus]4 cd's Totale luisterduur: 268 minutenProf.dr. Herman Pleij (1943) is emeritus hoogleraar in de Historische Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is regelmatig op radio en tv en schrijft in diverse dag- en weekbladen over cultuurhistorische onderwerpen. Hij schreef diverse boeken, waaronder Erasmus en het poldermodel (2005) en De eeuw van de zotheid (2007).

Wil je het boek lezen?Erasmus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Desiderius Erasmus. Lezen Erasmus Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN