Constitutioneel recht

Constitutioneel recht - C.A.J.M. Kortmann | Tiliboo-afrobeat.com

... staatsrecht, grondwettelijk recht of constitutioneel recht is het recht inzake de staat als organisatorisch verband ... Constitutionele monarchie - Wikipedia ... . Het heeft betrekking op de organen van de staat, op de instelling ervan, hun bevoegdheden, hun verhouding tot elkaar en die tot de burgers. constitutioneel recht staats- en bestuursrecht: deel van het staatsrecht dat zich met constitutionele (grondwettelijke) aspecten bezig houdt zoals ... 'Constitutioneel recht' is een handboek staatsrecht, geschikt voor de juridische opleidingen en kenmerkt zich do ... Constitutioneel recht, Kortmann, samenvatting - tm LE 4 ... ... ... 'Constitutioneel recht' is een handboek staatsrecht, geschikt voor de juridische opleidingen en kenmerkt zich door een strakke, duidelijke systematiek. Het is positiefrechtelijk van aard, maar historische en theoretische onderdelen ontbreken niet. Constitutionele toetsing door de rechter houdt in dat de rechter toetst (of mag toetsen) of wetten al dan niet in overeenstemming zijn...

INFORMATIE

AUTEUR
C.A.J.M. Kortmann
DIMENSIE
3,6 MB
BESTANDSNAAM
Constitutioneel recht.pdf

OMSCHRIJVING

'Constitutioneel recht' is een beproefd handboek staatsrecht, geschikt voor zowel de bachelorfase als de masterfase van de studie in de rechtsgeleerdheid. Het kenmerkt zich door een strakke, heldere systematiek. Het is positiefrechtelijk van aard. De zesde druk is geheel herzien en aangevuld, onder meer in verband met ontwikkelingen in de Europese Unie, (komende) grondwetsherzieningen, een ingrijpende wijziging van de Waterschapswet en andere wijzigingen in het positieve recht, mede als gevolg van de nationale en internationale jurisprudentie. De tweede druk van het boek werd in februari 1997 bekroond met de Thorbecke-penning.

Wil je het boek lezen?Constitutioneel recht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C.A.J.M. Kortmann. Lezen Constitutioneel recht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN