Twee eeuwen solidariteit

Twee eeuwen solidariteit - K.F.E. Veraghtert | Tiliboo-afrobeat.com

...euwen solidariteit (Paperback). De ziekte- en ziektekostenverzekering vormt binnen de Europese Gemeenschap een belangrijk onderdeel van de ... PDF UvA-DARE (Digital Academic Repository) Solidariteit onder ... ... ... Twee eeuwen solidariteit. De Nederlandse, Belgische en Duitse ziekenfondsen tijdens de negentiende en twintigste eeuw. Karel Veraghtert, Brigitte Widdershoven . Aksant . HiZ. 358 pp, € 31.3 isbn/issn: 90-5260-014-7. BT - Twee eeuwen solidariteit. De Nederlandse, Belgische en Duitse ziekenfondsen tijdens de negentiende en twintigste eeuw. PB - Aksant/ Hiz. CY - Amsterdam/ Zeist. ER - Veraghtert KFE, Widdershoven BEM. Twee eeuwen solidariteit. Zwerftochten door de geschiede ... Twee eeuwen solidariteit. De Nederlandse, Belgische en ... ... . PB - Aksant/ Hiz. CY - Amsterdam/ Zeist. ER - Veraghtert KFE, Widdershoven BEM. Twee eeuwen solidariteit. Zwerftochten door de geschiedenis Het jaar 9 door de eeuwen heen (deel 2) Harry Peer. Op 15 februari 2009 verscheen op webzine Solidariteit in de rubriek "ingezonden" het eerste deel van de wandeling door de jaren...

INFORMATIE

AUTEUR
K.F.E. Veraghtert
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Twee eeuwen solidariteit.pdf

OMSCHRIJVING

De ziekte- en ziektekostenverzekering vormt binnen de Europese Gemeenschap een belangrijk onderdeel van de hedendaagse sociale zekerheid. De verzekeringsinstellingen in de verschillende landen verzekeren miljoenen mensen, ontvangen en keren jaarlijks miljarden euro's uit en zorgen voor een aanzienlijke werkgelegenheid. De moderne ziekenfondsen vormen een essentiële schakel in dit gigantische en complexe geheel. Deze moderne ziekenfondsen kennen vaak een lange en boeiende voorgeschiedenis en hebben niet zelden hun ontstaan te danken aan bescheiden plaatselijke initiatieven in de negentiende eeuw. De Europese eenwording, met zijn drang naar uniforme regelgeving, dreigt ook op het vlak van de ziekenfondsen te botsen met de historisch gegroeide nationale verschillen en eigenaardigheden. Andersom kan kennisname van de ontwikkelingen elders een bron van inspiratie vormen. Deze studie toetst de ontwikkeling van de Duitse en Belgische ziekenfondsen en ziekte(kosten)verzekering aan die in Nederland.

Wil je het boek lezen?Twee eeuwen solidariteit in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur K.F.E. Veraghtert. Lezen Twee eeuwen solidariteit Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN