Moderne geschiedenis van Duitsland

Moderne geschiedenis van Duitsland - Frits Boterman | Tiliboo-afrobeat.com

...tikel geeft een overzicht van de geschiedenis van Duitsland Prehistorie ... Moderne geschiedenis van Duitsland 1800-heden door Frits ... ... . De oudste gevonden menselijke resten in Duitsland zijn die van de Heidelbergmens waarover betrekkelijk weinig bekend is. Dit ... Barraclough, G. (1979): The origins of modern Germany, second edition, Basil Blackwell, Oxford. Blockmans, W. en Hoppenbrouwers, ... Moderne geschiedenis van Duitsland 1800-heden (Paperback). De zoektocht naar de Duitse identiteit en één nationale staat begon aan het eind van de... Geschreven bij Moderne geschiedenis van Duitsland. meeslepende en o ... bol.com | Moderne geschiedenis van Duitsland 1800-heden ... ... ... Geschreven bij Moderne geschiedenis van Duitsland. meeslepende en op hoog niveau staande samenvatting van de duitse geschiedenis (periode 1800-heden). alles komt aan bod : zoals wener congres, duitse bond, wilhelm I & II, bismarck, weimarrepubliek, 1e en 2e wereldoorlog en bondsrepubliek. De geschied...

INFORMATIE

AUTEUR
Frits Boterman
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Moderne geschiedenis van Duitsland.pdf

OMSCHRIJVING

De zoektocht naar de Duitse identiteit en één nationale staat begon aan het eind van de achttiende eeuw. Hoe uit een mozaïek van vorstendommen een nationale eenheid te smeden was het vraagstuk waarvoor de Duitsers zich geplaatst zagen. De historicus Frits Boterman schetst hoe zich dit lange, rusteloze proces van natievorming heeft voltrokken. Van de mislukte revolutie van 1848- 1849 en de stichting van het keizerrijk onder Otto van Bismarck tot de pogingen van keizer Wilhelm II en Hitler om Duitslands hegemonie in Europa te vestigen. Boterman brengt op heldere en genuanceerde wijze de politieke en maatschappelijke veranderingen sinds 1800 in kaart, tot en met de Duitse deling en de hereniging van Oost- en West-Duitsland na de val van de Berlijnse Muur.In twee nieuwe hoofdstukken worden de recentste ontwikkelingen besproken: het veranderde politieke landschap, de economische recessie, de kloof die Oost en West scheidt en de nieuwe buitenlandpolitiek van Duitsland na 1990.

Wil je het boek lezen?Moderne geschiedenis van Duitsland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frits Boterman. Lezen Moderne geschiedenis van Duitsland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN