Media, cultuur en burgerschap

Media, cultuur en burgerschap - L. Van Zoonen | Tiliboo-afrobeat.com

... cultuur en burgerschap (Paperback). Deze inleiding in de mediastudies is een Nederlandstalig tekstboek met voorbeelden en analyses van ... Media, cultuur en burgerschap (2002) | www.narcis.nl ... ... Media, Cultuur & Burgerschap (Paperback). Deze inleiding in de mediastudies is een Nederlandstalig tekstboek met voorbeelden en analyses van Nederlandse... Media en cultuur is de grootste Nederlandse opleiding in Mediastudies. Hierdoor krijg je een breed overzicht van alle aspecten van media en kun je - al vanaf de propedeuse - kiezen voor verdere verdieping in film, televisie of nieuwe media. Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Media, cultuur en burgerschap, geschreven door L. Van Zoonen. De samenvattingen z ... Samenvatting Media, cultuur en burgerschap - Stuvia ... . Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Media, cultuur en burgerschap, geschreven door L. Van Zoonen. De samenvattingen zijn door studenten zelf ...

INFORMATIE

AUTEUR
L. Van Zoonen
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Media, cultuur en burgerschap.pdf

OMSCHRIJVING

Deze inleiding in de mediastudies is een Nederlandstalig tekstboek met voorbeelden en analyses van Nederlandse mediaproductie, -tekst en -receptie. Aan de orde komen o.a. de rituele functie en de culturele betekenis van de media, programmeringsstrategieen, de eigendomsverhoudingen en de gevolgen daarvan, een wetenschappelijke analyse van mediateksten en -betekenissen, de gehanteerde verschillen, stereotypen in relatie tot burgerschap, het alledaags mediagebruik, en hoe de media een jeugdcultuur creeren. In deze tweede herzien druk is de tekst aangeoast met actuele informatie. Het nieuwe laatste hoofdstuk bespreekt de toekomst van de media, in het bijzonder vantelevisie. Liwesbet van Zoonen is universitair hoofddocent en bijzonder hoogleraar Gender en multimedia (Opzij-leerstoel) aan de afdeling Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam. Zij is als staflid verbonden aan het onderzoeksinstituut Amsterdam School of Communications Research (ASCoR) en sinds 2000 als hoogeleraar in deeltijd aan de Univewrsiteit Maastricht.

Wil je het boek lezen?Media, cultuur en burgerschap in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur L. Van Zoonen. Lezen Media, cultuur en burgerschap Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN