De Zuid-Celebes affaire

De Zuid-Celebes affaire - none | Tiliboo-afrobeat.com

...eringsacties, die de geschiedenis in zou gaan als de 'Zuid-Celebes-affaire', duurden van 11 december 1946 tot 3 maart 1947 ... 'De sneeuwbal rolt dan verder' - De Groene Amsterdammer ... . Westerling slaagde er met deze contraguerrilla aanpak in de 'rood-witte-terreur' op Zuid-Celebes uit te schakelen en de rust, orde, rechtsorde en het economische leven te herstellen. Zuid-Celebes-affaire. Berucht is de affaire-Westerling geworden, die zich nog vóór de eerste politionele actie afspeelde. Op Zuid-Celebes was het verzet tegen de Nederlanders sterk, en het verliep niet zonder geweld. De Nederlandse staat is a ... Raymond Westerling - Wikipedia ... . Op Zuid-Celebes was het verzet tegen de Nederlanders sterk, en het verliep niet zonder geweld. De Nederlandse staat is aansprakelijk gesteld voor de moorden die het Nederlandse leger pleegde in Zuid-Sulawesi. In 1947 werden op het Indonesische eiland onder het commando van van luitenant Raymond Westerling duizenden Indonesische burgers vermoord. Westerling is hiervoor niet vervolgd en Nederland heeft ook nooit excuses aangeboden voor de zuiveringsactie. De Zuid-Celebes...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
De Zuid-Celebes affaire.pdf

OMSCHRIJVING

Na de Japanse capitulatie kreeg het Nederlandse gezag op Zuid-Celebes te maken met een krachtige nationalistische beweging. Deze beweging was uit op zelfstandigheid tot iedere prijs, desnoods met geweld.Toen de Nederlandse overheid er niet in slaagde de terreur de baas te worden, werd er een speciale commando-eenheid naar Zuid-Celebes gestuurd: het Depot Speciale Troepen. Deze eenheid (DST) was getraind in terreurbestrijding.In dit boek geeft drs. Willem IJzereef het eerste volledige, op grondig onderzoek gebaseerde verslag van wat zich nu op Zuid-Celebes heeft afgespeeld en wat de rol van Westerling daarin is geweest.

Wil je het boek lezen?De Zuid-Celebes affaire in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen De Zuid-Celebes affaire Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN