Sociale bibliotheek - De betekenis van nabijheid

Sociale bibliotheek - De betekenis van nabijheid - Lilian .A.H.M. Linders | Tiliboo-afrobeat.com

...e bibliotheek - De betekenis van nabijheid (Paperback) ... De beloften van nabijheid - Universiteit voor Humanistiek ... . Deze studie geeft antwoord op de vraag wat buurtbewoners beweegt om elkaar wel of niet te... 'Sociale bibliotheek De betekenis van nabijheid' door Lilian .A.H.M. Linders - Onze prijs: €40,11 - Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen De betekenis van nabijheid: een onderzoek naar informele ... Bij de openbare bibliotheek deed zich - mede op grond van bezuinigingsoverwegingen - een concentratie voor. Met name ... De voorzieningen zijn - evenals in het ... Afstand en nabijheid - De Steven | Training | Coaching ... . Met name ... De voorzieningen zijn - evenals in het vervolg van dit hoofdstuk - beperkt tot die voorzieningen die binnen de dorpssamenlevingen van directe betekenis zijn De betekenis van nabijheid. een onderzoek naar informele zorg in een volksbuurt. Lilian .A.H.M. Linders; Lilian Linder...

INFORMATIE

AUTEUR
Lilian .A.H.M. Linders
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Sociale bibliotheek - De betekenis van nabijheid.pdf

OMSCHRIJVING

Deze studie geeft antwoord op de vraag wat buurtbewoners beweegt om elkaar wel of niet te helpen. Ze brengt de motieven van bewoners die informele zorg verlenen in beeld. Op basis van de bevindingen doet Lilian Linders eveneens handreikingen aan professionals ten aanzien van het ondersteunen en stimuleren van informele zorgInformele zorgDe omstandigheden waaronder mensen informele zorg geven zijn veranderd: sociale contacten bewegen zich over grotere afstanden, de participatie op de arbeidsmarkt is de afgelopen decennia fors gestegen en de relatie van bewoners tot hun buurt werd afstandelijker.Burenhulp wel degelijk aanwezig, ook als sociale cohesie ontbreektAls sociale relaties voor een groot deel buurt- of wijkoverstijgend zijn dan heeft dat consequenties voor het zorgvermogen en de zorgvraag in de buurt. Voor kwetsbare mensen die vanwege hun zwakke inkomenspositie, leeftijd, fysieke of mentale beperkingen voor hulp aangewezen zijn op de buurt zouden bovengenoemde ontwikkelingen nadelig kunnen uitpakken. Er is echter onvoldoende kennis beschikbaar over hoe informele zorg op buurtniveau zich voltrekt.

Wil je het boek lezen?Sociale bibliotheek - De betekenis van nabijheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lilian .A.H.M. Linders. Lezen Sociale bibliotheek - De betekenis van nabijheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN