Springende punten

Springende punten - none | Tiliboo-afrobeat.com

...de punten is aangeboden aan Paul van Amersfoort ... Verkocht: Jonkerstraat 83 6551 DG Weurt [funda] ... . De bijdragen aan de bundel lopen uiteen, maar cirkelen vrijwel allemaal om de thema's die hem op een of andere wijze na aan het hart liggen. Zo bevat de bundel verscheidene opstellen over het formele belastingrecht. Springende punten Bij het afscheid van Paul van Amersfoort als fiscalist is hem een bundel met ruim dertig opstellen aangeboden. De meesten van u zullen hem niet kennen, maar binnen de 'fiscale wereld' is Van Amersfoort zeker geen onbekende. Springende punten is aangeboden aan Paul van ... Springende punten - Van Amersfoort-bundel door Rens ... ... . Springende punten is aangeboden aan Paul van Amersfoort. De bijdragen aan de bundel lopen uiteen, maar cirkelen vrijwel allemaal om de thema's die hem op een of andere wijze na aan het hart liggen. Zo bevat de bundel verscheidene opstellen over het formele belastingrecht. Springen...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Springende punten.pdf

OMSCHRIJVING

Springende punten 1e druk is een boek uitgegeven bij Wolters Kluwer Nederland B.V.. ISBN 9789013145755 Liber amicorum aangeboden aan Paul van Amersfoort ter gelegenheid van het einde van zijn loopbaan van ruim 40 jaar in het belastingrecht. De bijdragen aan de bundel lopen uiteen, maar cirkelen vrijwel allemaal om de thema#s die hem op een of andere wijze na aan het hart liggen. Zo bevat de bundel verscheidene opstellen over het formele belastingrecht. Andere bijdragen gaan bijvoorbeeld over de medewerking van de burgerij aan het opleggen van aanslagen, de invloed van Blockchaintechnologie op - onder meer - het ordentelijke verloop van de belastingheffing, de geheimhoudingsplicht bij een derdenonderzoek, en navordering van de weinig of ten onrechte niet geheven belasting. Verder gaan auteurs in op (de toepassingsvoorwaarden van) fraus legis, een populair onderwerp, en de inbedding van dit leerstuk in het bredere perspectief van de maatschappelijke opvattingen over het ontgaan van belasting. In verschillende bijdragen draait het om het optreden van de inspecteur. Zijn #acteren# zal bij voorkeur magistratelijk, althans ten minste rechtsstatelijk moeten zijn, maar uitgesloten is niet dat in zijn naam ook wel eens onrecht wordt bedreven. Enkele bijdragen handelen over belastingrechtspraak, de beginselen, zoals de goede procesorde, en regels die in dit domein figureren of gaan over de rol van de belastingrechter. De bundel bevat ook bijdragen die over de (institutionele) vormgeving van de belastingrechtspraak gaan. Dat ook het onderwerp rechtsvinding niet onbelicht is gebleven, zal niet verbazen, gelet op zijn belangstelling voor dit thema. De bundel bevat bovendien een bijdrage die de wetgever in overweging geeft de wet te wijzigen. Het materiële belastingrecht mag eveneens op aandacht rekenen.

Wil je het boek lezen?Springende punten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Springende punten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN