Beeldhouwer mari andriessen

Beeldhouwer mari andriessen - B. Tilanus | Tiliboo-afrobeat.com

... Silvester Andriessen (Haarlem, 4 december 1897 - aldaar, 7 december 1979) was een Nederlands beeldhouwer ... Mari Andriessen: reliëfs Berg en Bosch (Bilthoven ... ... .Hij kan worden beschouwd als lid van de tweede generatie van de Groep van de figuratieve abstractie, ook bekend als De Groep Mari Andriessen, beeldhouwer. Beeldhouwer Mari Andriessen (1897-1979) studeerde aan de Kunstnijverheidsschool in Haarlem en aan de Rijksacademie in Amsterdam. Zijn leermeester was professor Jan Bronner. "De belangrijkste man in mijn leven", zei Andriessen later. Beeldhouwer mari andriessen. Louk Tilanus, ... MARI ANDRIESSEN IN WOORD EN BEELD (2018) | Librariana ... . "De belangrijkste man in mijn leven", zei Andriessen later. Beeldhouwer mari andriessen. Louk Tilanus, kunsthistoricus te Leiden, is erin geslaagd in dit boek een portret van Mari Andriessen te schetsen, waarin... Andriessen, Marie Silvester, beeldhouwer (Haarlem 4-12-1897 - Haarlem 7-12-1979). Zoon van Nicolaas Hendrik Andriessen, organist, en Gezina Joha...

INFORMATIE

AUTEUR
B. Tilanus
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Beeldhouwer mari andriessen.pdf

OMSCHRIJVING

Louk Tilanus, kunsthistoricus te Leiden, is erin geslaagd in dit boek een portret van Mari Andriessen te schetsen, waarin hij de ontwikkelingslijnen van de naoorlogse beeldhouwkunst in Nederland volgt, aan de hand van ongepubliceerd materiaal. Een belangrijk deel van het boek wordt ingenomen door de afbeeldingen van het werk van Andriessen, terwijl tevens een catalogus is opgenomen van zijn werken.Voor ieder die voor Andriessen en voor de Nederlandse beeldhouwkunst belangstelling heeft een toonaangevend werk.

Wil je het boek lezen?Beeldhouwer mari andriessen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur B. Tilanus. Lezen Beeldhouwer mari andriessen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN