Ontsnapt uit de führerbunker

Ontsnapt uit de führerbunker - Luc Vanhixe | Tiliboo-afrobeat.com

...pt uit de Führerbunker - Luc Vanhixe € 29 ... Ontsnapte oma - Speel Ontsnapte oma gratis op Spel.nl ... .00 De voorbije 75 jaar ging men ervan uit dat het pas gehuwde echtpaar Adolf Hitler en Eva Braun op 30 april 1945 samen zelfmoord pleegde in de Berlijnse Führerbunker. Ontsnapt uit de Führerbunker - De zoektocht naar Adolf Hitler en Eva Braun na 30 april 1945. Okapi Aalstar, een Forum voor ons allen. Alostville - de Aalsterse droom in Congo Vrijstaat. Het verhaal van de Keizer - de geschiedenis van stadspoorten, grachten, woningen en hun bewoners op en rond het Aalsterse Keizersplein. Führerbunker is de benaming voor het comp ... Man die op spectaculaire wijze uit Auschwitz ontsnapte is ... ... . Führerbunker is de benaming voor het complex van ondergrondse ruimten in Berlijn, waar Adolf Hitler Duitsland de laatste weken van het nationaalsocialistisch regime leidde, alvorens hij in d...

INFORMATIE

AUTEUR
Luc Vanhixe
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Ontsnapt uit de führerbunker.pdf

OMSCHRIJVING

De voorbije 75 jaar ging men ervan uit dat het pas gehuwde echtpaar Adolf Hitler en Eva Braun op 30 april 1945 samen zelfmoord pleegde in de Berlijnse Führerbunker. Meteen daarna werden hun lijken verbrand in de tuin van de kanselarij. Deze stelling werd reeds kort na het einde van de Tweede Wereldoorlog vastgelegd op basis van slechts enkele twijfelachtige verklaringen. De lijkschouwingen op de schamele resten die overbleven na de crematies leken in dezelfde richting te wijzen.Maar absolute zekerheid kon men hieromtrent nooit verkrijgen. Want de bevestiging van de dood van één van de grootste oorlogsmisdadigers vormde een twistpunt tussen de grootmachten die tijdens de Koude Oorlog tegenover elkaar stonden en weigerden om informatie uit te wisselen. Vanaf 1945 en zelfs tot in de 21ste eeuw doken echter regelmatig nieuwe gegevens en zelfs concrete sporen op die in tegenstrijd zijn met deze algemeen aanvaarde versie.Luc Vanhixe (°1959) werd gevormd aan de Koninklijke Militaire School en vervolgens als criminoloog. In zijn loopbaan als Rijkswachtofficier en Commissaris bij de Federale Politie was hij betrokken bij enkele van de grootste Belgische gerechtelijke onderzoeken. Deze expertise en jarenlange ervaring wendde hij aan om op basis van alle beschikbare gegevens een modern politioneel onderzoek te voeren naar de dood van dit beruchte koppel. Hij fileerde alle onderzoeks- en autopsierapporten en zette de getuigenverklaringen op een rijtje. Ook besteedde hij de nodige aandacht aan de jarenlange wereldwijde zoektocht van de FBI en CIA naar Adolf Hitler en zijn ega, terwijl de Sovjets hardnekkig volhielden dat de Führer uit Berlijn ontsnapt was en zich schuilhield in het Westen.Alle complottheorieën waarin onderzeeërs, het Tibetaanse hooggebergte, Argentinië of een Amerikaanse grootstad als decor fungeren, worden van de tafel geveegd. Verrassend genoeg is het door het naast elkaar leggen van reeds lang vergeten Amerikaanse en Russische archieven, geholpen door Noorse tandexperten, dat deze speurtocht tot een bijzondere ontknoping leidt.Dit onderzoek toont met absolute zekerheid aan dat Adolf Hitler en Eva Braun niet samen om het leven kwamen in de Führerbunker in Berlijn op 30 april 1945, en dat ze ook niet samen ontsnapten naar Zuid-Amerika of een andere exotische bestemming. Via een multidisciplinaire benadering reconstrueerde de auteur de finale donkere dagen in de ondergrondse Führerbunker. Eén van de best bewaarde geheimen van de Tweede Wereldoorlog komt na driekwart eeuw aan het licht.

Wil je het boek lezen?Ontsnapt uit de führerbunker in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Luc Vanhixe. Lezen Ontsnapt uit de führerbunker Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN