Groninger Borgen

Groninger Borgen - Edward Houting | Tiliboo-afrobeat.com

...roninger borgen zijn als steenhuis begonnen ... Borgen - 10 definities - Encyclo ... . Gebouwd in de 13e en de 14e eeuw, waren ze toen iets bijzonders. Stenen waren duur. Alleen de rijken konden zich dat veroorloven. Het steenhuis was een verdedigingstoren waar men in benarde tijden het vege lijf borg. Meestal stonden ze op een hoogte met rondom een gracht. Het Groninger Borgenpad bestaat uit een lange afstandswandeling (LAW) en rondwandelingen. De lange afstandswandeling gaat door de p ... Borg - Groninger Borgen - Groninger Borgen ... . De lange afstandswandeling gaat door de provincie Groningen met als cultuurhistorisch thema de borgen. Er zijn twintig etappes die door het Westerkwartier, Hunsingo, Fivelingo, Oldambt en Westerwolde gaan. Wandelen in Groningen, rust en verstilling. De routes van het Groninger Borgenpad bestaan uit een lange afstandswandeling (LAW) en rondwandelingen. De routebeschrijvingen en kaarten zijn te vinden onder de rode knoppen. De lange afstandswandeling gaat langs alle Groninger borgen. Lengte circa 240 km. Er zijn 20 etappes va...

INFORMATIE

AUTEUR
Edward Houting
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Groninger Borgen.pdf

OMSCHRIJVING

De provincie Groningen telde tot de zestiend eeuw vermoedelijk zeshon derd à zevenhonderd steen huizen.Vele daarvan zijn tijdens onderlinge twisten hoofdelingen en oorlogen in de regio verwoest. Een aantal steenhuizen heeft de tijd doorstaan en is vanaf eind zestiende eeuw verbouwd tot borg of landhuis.In 'Groninger Borgen, wandelingen door tuin en tijd' geeft auteur Edward Houting een goed overzicht van de zestien nog bestaande borgen en de bijbehorende tuinen en boom-gaarden. Het is een kennismaking met de rijke en vaak turbulente geschiedenis van het gebouw en zîjn bewoners en met het sortiment en de stijl van de tuin. Via een wandeling leidt hij de lezer rond in opengestelde borgtuinen. Aan deze historische huizen is tevens een rondwandeling gekoppeld, die de wandelaar het landschap, oude kerken, musea en andere bijzonderheden rondom de borg laat zien en beleven.Met deze ruim geïllustreerde gids toont Houting aan hoeveel de provincie Groningen cultuurhistorisch gezien te bieden heeft. Dankzij een uitgebreid beplan-tingsoverzicht vormt het bovendien een onmisbaar naslagwerk voor liefhebbers van historische tuinen.

Wil je het boek lezen?Groninger Borgen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Edward Houting. Lezen Groninger Borgen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN