De Godsdienst Van De Eerste Christenen

De Godsdienst Van De Eerste Christenen - Gerd Theißen | Tiliboo-afrobeat.com

...e christendom of de geschiedenis van de eerste christenen wordt gewoonlijk gerekend vanaf het eerste pinksterfeest (de dag waarop de uitstorting van de Heilige Geest zou zijn geweest, in hetzelfde jaar als de kruisiging van Jezus, waarschijnlijk in 30 of 33) tot aan de afkondiging van godsdienstvrijheid door keizer Constantijn de Grote met het Edict van Milaan (313), tot aan het ... De eerste christenen en de goden van Rome — Watchtower ... ... ... De Godsdienst Van De Eerste Christenen een theorie van het oerchristendom. Auteur: Gerd Theißen. Taal: Nederlands Schrijf een review. Delen ... Gerd Theissen beschrijft niet alleen het geloof van de eerste christenen, maar ook maakt hij duidelijk hoe dit geloof in de context van die tijd zo'n kracht kon ontwikkelen. Het christendom is een religie gebaseerd op de leer (het evangelie) en het leven van Jezus zoals beschreven in het Nieuwe Testament, het ... Vroege christendom - Wikipedia ... . Auteur: Gerd Theißen. Taal: Nederlands Schrijf een review. Delen ... Gerd Theissen beschrijft niet alleen het geloof van de eerste christenen, maar ook maakt hij duidelijk hoe dit geloof in de context van die tijd zo'n kracht kon ontwikkelen. Het christendom is een religie gebaseerd op de leer (het evangelie) en het leven van Jezus zoals beschreven in het Nieuwe Testament, het tweede gedeelte van de Bijbel, het heilige boek v...

INFORMATIE

AUTEUR
Gerd Theißen
DIMENSIE
9,1 MB
BESTANDSNAAM
De Godsdienst Van De Eerste Christenen.pdf

OMSCHRIJVING

at bewoog de eerste christenen? Hoe zag hun wereldbeeld eruit? En hoe kon hun levensbeschouwing de geschiedenis zo diepgaand beïnvloeden? Gerd Theissen beschrijft niet alleen het geloof van de eerste christenen, maar ook maakt hij duidelijk hoe dit geloof in de context van die tijd zo'n kracht kon ontwikkelen.Theissen benadert zijn doel langs twee kanten. In de eerste plaats onderzoekt hij het leven van de eerste christenen en reconstrueert hij hun theologische uitspraken in hun complexe sociaal-culturele context. Zo maakt hij het geloof, de cultus en het ethos van het oerchristendom zichtbaar. In de tweede plaats laat hij zien hoe dit oerchristendom zich ontwikkelde uit het jodendom en zich er tegelijkertijd van distantieerde. Het schiep een eigen spirituele wereld van religieuze tekens; het ontwikkelde zo een buitengewone kracht om gemeenschappen te stichten en de loop van de geschiedenis te veranderen. Met dit werk maakt de auteur de spiritualiteit van het vroege christendom opnieuw toegankelijk voor ons, ver verwijderde eendentwintigste-eeuwers.

Wil je het boek lezen?De Godsdienst Van De Eerste Christenen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerd Theißen. Lezen De Godsdienst Van De Eerste Christenen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN